Fudbaler koji se povezivao sa Sarajevom otkrio zbog čega je odbio Bordo klub: Moram priznati da…

FK Sarajevo ovog ljeta je bio zainteresovan za usluge 26-godišnjeg Dženana Burekovića. Iako je bilo kontakta, nije bilo dovoljno velike želje za povratak u Premijer ligu BiH od strane trenutnog fudbalera Ujpesta.

Bureković je u razgovoru za portal MeridianSportBH, između ostalog, govorio o tome zbog čega nije došlo do saradnje sa FK Sarajevo.

‘‘Istina je da sam bio u kontaktu sa Sarajevom, ali iskreno moram priznati da nisam bio spreman da se vratim u Premijer ligu BiH. Mislim da sa svojih 27 godina mogu još dosta toga napraviti u inostranstvu i to je iskreno jedini razlog zašto sam odbio Sarajevo. Zahvalio sam im se na ponudi i odlučio sam da sačekam drugu opciju koja se ubrzo i pojavila‘‘, poručio je Bureković.

Nakon toga je Bureković potpisao za mađarski Ujpest. Kako je došlo do njegovog povratka u ovaj klub, on je poručio da kada ga je predsjednik nazvao i pitao da li želi da se vrati, on nije dugo razmišljao.

‘‘Pomenuo sam da sam odbio Sarajevo i da sam čekao drugu opciju. Kada me je predsjednik Ujpesta nazvao i pitao da li želim da se vratim, nisam dugo razmišljao i rekao sam mu da sam već sljedeće sedmice u Budimpešti. Doživio sam to da su me tamo svi prihvatili kao da sam rođen tu i kao da sam prošao njihovu školu. Jednostavno ovaj klub je za mene nešto posebno i trudim se da svaki dan pokažem da mi je čast igrati za njih. Sretan sam što sam se vratio i jedva čekam da napravimo novi uspjeh. Istina je da nismo počeli baš najbolje, ali Ujpest je veliki klub i siguran sam da ćemo proći ovu krizu sa rezultatima, te da ćemo se izboriti za izlazak u Evropu‘‘, poručio je Bureković.

Podsjetimo, Bureković je, osim u Ujpestu, tokom svoje karijere još igrao za Čelik, Vojvodinu i Goztepe.

sport1.oslobodjenje.ba

drugi upravo čitaju