Folk zvijezda, a sirotinja: Keba pjeva 40 godina, a nema nikakvu imovinu

Folk pjevač Dragan Kojić Keba prisutan je na muzičkoj sceni decenijama. Imajući u vidu njegove česte nastupe, iako bi moglo da se pomisli kako je Keba jedna od imućnijih zvijezda na estradi. Ipak, istina je potpuno drugačija.

Popularni pjevač zapravo ne posjeduje ništa na svoje ime, a razlog za to je dugogodišnja parnica sa Ljiljanom Jevremović, majkom njegove vanbračne kćerke Ine. Keba i njegova bivša ljubavnica sudili su se 16 godina, pošto on nije htio da prizna da je otac danas dvadesettrogodišnje Ine, a čak 12 puta je odbio da radi DNK analizu.

Zbog odugovlačenja procesa, Ljiljana je državu Srbiju tužila Sudu za ljudska prava u Strazburu. Na kraju, sud je na osnovu Rh faktora i krvne grupe presudio da je Kojić otac djevojčice Ine i naložio mu da plaća mjesečnu alimentaciju od 270 eura, koja je potom smanjena na 210, jer je tuženi dostavio dokaze o zaradi koja, barem na papiru, nije visoka.

Tu, međutim, nije bio kraj – Ljiljana je tužila Kebu za zaostale alimentacije, dok je on tvrdio da je sve isplatio. I baš kada je spor zbog novca počeo, Keba se razveo, pa je sudu dostavio dokaze da mu je imovina umanjena, te da mjesečno zarađuje svega 15.000 dinara (250 KM).

-U vrijeme donošenja prethodne odluke živio sam u kući površine 330 kvadratnih metara sa suprugom Oljom, sinom Igorom i kćerkom Natašom. U međuvremenu, 2. aprila 2013, ja sam se razveo. Sada živim u kući useljive površine od 100 kvadratnih metara, koja je moje vlasništvo. U kući živim sam – izjavio je u sudu 2013. godine Keba, koji je veći dio imovine poslije razvoda prepisao na zvanično bivšu ženu, s kojom živi i danas, a par se zajedno pojavljivao u javnosti mnogo puta, dok je njegova bivša snaha Severina prije nekoliko godina objavljivala i zajedničke fotografije sa tadašnjim svekrom i svekrvom u njihovoj vili na Bežanijskoj Kosi, u kojoj je redovno odsjedala kad je dolazila u Beograd tokom braka sa Igorom Kojićem.

-Od 1. juna 2013. do današnjeg dana uopšte nisam radio, vodim se da sam na bolovanju zbog zdravstvenih razloga, što ću dokumentovati dokazima s kardiovaskularnog odjeljenja na Dedinju. Posljednja dva mjeseca primam 15.000 dinara (250 KM) neto mjesečno. Dešavalo se da moj nastup bude na pozitivnoj nuli i da ne zaradim ništa, a dešavalo mi se maksimalno da po nastupu zaradim 30.000 do 60.000 dinara (500 do 1000 KM) rekao je on tada.

Osim toga, kako se pisalo, Keba je sa sinom Igorom Kojićem potpisao Ugovor o doživotnom izdržavanju. Tako je pjevač postao primalac izdržavanja, a njegov sin davalac izdržavanja. Time se Igor obavezao da doživotno izdržava Kebu, koji se zauzvrat obavezao da prenese Igoru pravo vlasništva nad nekretninama.

(express/novars)

Folk zvijezda, a sirotinja: Keba pjeva 40 godina, a nema nikakvu imovinu Express.


express.ba

drugi upravo čitaju