FENOMENALNA ŠTRUDLA SA ROGAČEM Drugačija i posebna, obožavaćete je

Napravite štrudlu sa rogačem. Slatka, drugačija i slasna.

200 g rogača

500 ml mlijeka

2 jaja

500 kg brašna

100 g margarina

5 kašika šećera

1 kašičica soli

1 suvi kvasac

1 prašak za pecivo

Priprema

Kvasac aktivirajte u 250 ml mlakog mlijeka pa dodajte dve kašike šećera i malo soli i tako zamjesite tijesto. Kada se aktivira kvasac, dodajte mu umućena jaja, pa postepeno dodajte brašno sa praškom za pecivo dok ne napravite glatko tijesto. Ostavite da odstoji 20 minuta, a zatim rastanjite pa premažite margarinom. Pustite da odstoji 15 minuta, a zatim ponovo tjesto premažite margarinom. Ostavite ponovo tjesto 15 minuta, a zatim ga podijelite na dva dijela. Bogato namažite filom. Fil pravite od 250 ml vrelog mlijeka, šećera i rogača. Nafilovano tijesto urolajte u štrudlu. Štrudle prebacite u pleh i ostavite 15 minuta. Zatim štrudle premažite margarinom pa pecite oko 30 min u rerni na 180 stepeni. Ohlađenu štrudlu sa rogačem isjecite i poslužite. Bon appetit!

BONUS VIDEO:

aloonline.ba

drugi upravo čitaju