Federer o treniranju: Evo što je rekao legendarni tenisač

Jedan od najboljih tenisača svih vremena Roger Federer u rujnu se oprostio od aktivnog tenisa.

Nekoliko mjeseci nakon toga Federer je rekao da uživa u životu izvan teniskog terena i da mu je odlazak u mirovinu skinuo veliki teret s leđa.

– Mislim da nisam bio baš svjestan toga, ali tek kad se odmakneš shvatiš kako sav taj pritisak odjednom prestaje. Osjećaš se nekako lakše, osjećaš olakšanje što nakon 25 godina natjecanja možeš početi živjeti normalnim životomrekao je Federer.

Sjajni tenisač govorio je i o trenerskom poslu.

– Ja sam produkt švicarskog tenisa, našeg saveza. Uvijek ću biti dio toga, zato mi je teško imati svoju akademiju. Osjećam da bi to išlo izravno protiv federacije koja mi je vrlo bliska. S programom Next Gen i Uniqlom radit ću više na tom mentorskom planu kao i s djecom. Što se tiče treniranja… Nikad ne reci nikad. Stefan Edberg je govorio da nikada nikoga ne bi trenirao, sve dok nije dobio moj poziv. Pozvao sam ga na trening, a on je rekao ‘dobro, idemo raditi barem godinu dana’. Sada su mi djeca u školi, trenutno se ne vidim u tome. No, ako se pojavi neki talentirani junior i treba moj savjet i podršku, rado ću to učinitijasan je Federer

www.sportskacentrala.com

drugi upravo čitaju