20.5 C
Sarajevo
Pon, 08, 22

FANATIČNO SE OKRENUO VJERI: SIN UBIO MAJKU I U STANU ČEKAO POLICIJU?

Na području Španskog sela 28-godišnji sin navodno je ubio 70-godišnju majku s kojom je živio, navodno je imao i određenih psihičkih problema.

Za sada nije tačno poznato na koji način je to učinio ali policija sumnja da je ubio oštrim predmetom.

  • Posljednji put sam ih oboje vidjela u subotu. Majka ga je čekala na klupici, djelovala je zabrinuto, znam da sam je žalila u sebi. Krenuli su prema autu, ona mu je nešto objašnjavala, a on je bio sav nekako usporen. Čula sam da mu je rekla: “Pa zatvori”, a onda je on jako glasno zalupio vrata auta. Čini se da su se posvađali jer nisu nigdje otišli već su se vratili kući, ispričala je susjeda ubijene 70-godišnjakinje iz zagrebačkog naselja Špansko.

Kako je izvijestila zagrebačka policija, prema informacijama koje su prikupili do završetka ovog izdanja, sumnjaju da je 28-godišnjak na području Susedgrada u stanu u neutvrđeno vrijeme i na neutvrđen način usmrtio 70-godišnju članicu porodica.

  • Osumnjičeni muškarac je uhapšen i priveden u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje – saopćili su.
fanatično se okrenuo vjeri: sin ubio majku i u stanu čekao policiju?
Pixsell

Šturi su bili i iz Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu čija je dežurna zamjenica u ponedjeljak u jutarnjim satima uz ekipu za uviđaje zagrebačke policije provela uviđaj u stanu povodom pronalaska mrtve 70-godišnjakinje. Njezino tijelo prevezli su na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu radi provođenja obdukcije.

  • Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu zajedno s policijom poduzima daljnje radnje iz svoje nadležnosti kako bi se utvrdile sve činjenice i okolnosti počinjenja ovog kaznenog djela – navode iz odvjetništva.

Saznanje o događaju policija je dobila u ponedjeljak rano ujutro u 2.45 sati. Upravo je sam počinitelj, neslužbeno doznajemo, direktno ili putem posrednika dojavio o događaju. Neslužbeno se saznaje i da je žrtva na tijelu imala više ubodnih rana i povreda na temelju kojih je policija vrlo brzo zaključila da se radi o nasilnoj smrti.

  Žestoki navijački obračuni na Kupresu – Javno.ba

Inače, u stanu su živjeli samo njih dvoje. Od supruga se rastala prije desetak ili više godina, a stariji sin je odselio. Zatekli smo ga kako sjedi ispred ulaza s kapuljačom na glavi i plače. Nije imao snage javljati se na mobitel koji mu nije prestajao zvoniti. Šokirani susjedi donijeli su mu vode, a policajci pozvali Hitnu pomoć.

fanatično se okrenuo vjeri: sin ubio majku i u stanu čekao policiju?
FANATIČNO SE OKRENUO VJERI: SIN UBIO MAJKU I U STANU ČEKAO POLICIJU?

Iako motiv ubistva u ponedjeljak još nije bio poznat, osumnjičeni mladić navodno je jedno vrijeme imao određenih psihičkih problema zbog kojih se liječio.

  • To je krenulo negdje jesenas. Vidjelo se na njemu da nije dobro, fanatično se okrenuo vjeri. Nije bio svećenik, a znao je zvoniti stanarima u ulazu na vrata i blagoslivljati ih. I meni je tako pozvonio dva ili tri puta i rekao: “Bog Vas blagoslovio”, ja bih mu zahvalila i rekla: “Blagoslovio i tebe” i on bi zadovoljan otišao. Jednom su ga vidjeli kako na prozoru moli krunicu te kako na terasi stana u prizemlju vodi misu. Znao je u hodniku na sav glas puštati domoljubne pjesme na razglas – govori druga susjeda.

Nastavlja kako su se neki susjedi znali buniti, smetalo im je njegovo ponašanje te su vršili pritisak na ubijenu da nešto poduzme. Negdje krajem prošle godine, otkriva susjed, 70-godišnjakinja je zvala Hitnu pomoć koja ga je hospitalizirala na nekoliko mjeseci.

  • Kući se vratio poslije Uskrsa i znam da mi je djelovao omamljeno. Sin mi je znao govoriti: “Vidjet ćeš, još će on neko zlo učiniti”, ali ja se nisam tome nadala jer mi nije djelovao agresivno. Imao je tako krasno lice, dobroćudno – čudila se susjeda.

hayat.ba

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Mirko
Mirkohttps://javno.ba
Mirko je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istraživač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.

drugi upravo čitaju

MOŽDA VAS ZANIMa