FADIL I AJŠA SU SAKUPILI 7.000 ZA SVOJE DŽENAZE: BOJAN JE TO NEKAKO ČUO

fadil i ajša su sakupili 7.000 za svoje dženaze: bojan je to nekako čuo

Sve se desilo prvog dana ramazana, a nakon napada Memiševići su prebačeni u KCUS, a danas je uhapšen i osumnjičeni za ovaj gnusni čin – Bojan Prodan. Raport donosi rekonstrukciju događaja sa novim fotografijama i detaljima.

Prvog dana ramazana u noćnim satima, dakle nakon iftara, u kuću Memiševića u zabačenom dijelu sela Omeragići, kroz prozor upada napadač. U ruci ima pištolj i odmah upućuje prijatnju Fadilu i Ajši da će ih ubiti ako mu ne kažu gdje su pare.

A, Fadil je upravo prije nekoliko dana prodao nešto stoke, kravu, za 4.000 KM. Ukupno sad ima u kući 7.000 KM što bi trebalo biti dovoljno za dženazu i ukop i njega i Ajše. Već su u svojim 80-tim godinama.

Napadač je očito upratio ili čuo da je Fadil prodao stoku i da ima značajnu svotu novca u kući.Kada su u prvi mah odbili reći gdje se novac nalazi, napadač ih veže i počinje brutalno mlatiti. I to je trajalo dva puna sata.

U naletu bijesa što mu ne govore gdje je novac, napadač ispaljuje hitac iz pištolja. Policija će kasnije naći čahuri i šaržer koji mu je vjerovanto ispao u naletu ludila.

Dva puna sata dakle napadač udara i Fadila i Ajšu jednakim intenzitetom i usput razbacuje sve po kući, prevrće svaki jastuk, izvlači svaku ladicu dok ne nalazi skriveni novac za dženaze. Nakon toga panično bježi iz kuće.

Ajša se prva uspijeva odvezati, potom skida s ruku Fadila vezove. Prvo što im pada napamet jeste da potraže komšije – Dragicu. Put je dug, ali druge nema. Kreću.

Hodajući kroz šumu, Fadil se onesvijesti. Shvataju da ne mogu doći do komšinice i vraćaju se u kuću. Fadil nalazi deke i ćebad kako bi Ajšu ugrijao, skrivaju se u ćošak kuće u strahu da će se napadač vratiti da ih dokrajči.

Tek navečer, dakle sutra, dolaze komšije do njih, zabrinute jer ih nema u selu van kuće.

hayat.ba

drugi upravo čitaju