-3.1 C
Sarajevo
Sri, 02, 23

EVO U KOJIM STVARIMA RODITELJI NAJČEŠĆE GRIJEŠE PRI ODGOJU DJECE

Koliko se god trudili biti najbolji roditelj djetetu i odgojiti ga tako da odraste u zrelu, samostalnu i odgovornu osobu, u silnoj želji da napravite samo najbolje očito je kako se usput događaju greške koje se mogu ispraviti.

Koliko god nekad mislili kako ste jedini koji ponekad napravite nešto pogrešno, utješit će vas činjenica kako mnogi roditelji ponavljaju iste greške, piše zanosna.com.

Ako ste povjerili djetetu posao, a nemate vremena ili ne želite čekati da završi pa umjesto njega dovršite, to je pogrešno jer dijete tako dobiva dojam da je nesposobno i da će uvijek u životu netko drugi umjesto njega završiti započeti posao.

Neki roditelji izbjegavaju razgovor s djecom jer smatraju kako nije potrebno da im objašnjavaju stvari koje mogu naučiti u školi. To je pogrešno jer dijete može dobiti krivu sliku i iskrivljeno mjerilo onoga što je dobro, a što nije, budući da će više toga saznati u društvu nego na nastavi.   Želite li da dijete nešto nauči budite dosljedni i ako ste ga odlučili kazniti zbog bacanja po podu dućana onda se toga treba držati. Pogrešno je kada djetetu pokazujete kako može raditi što hoće kada ćete uskoro zaboraviti što je napravilo.

Važno je da dijete ima jednak autoritet prema ocu i majci, a ne da koristi jedno protiv drugog. To se događa kada roditelji ne donose zajedničke odluke, nego je jedan uvijek dobar, a drugi loš policajac.

  RASKOŠ OKUSA I MIRISA Sočna piletina punjena špinatom i krem sirom

Ukoliko ste odlučili djetetu zabraniti da ide van iz opravdanog razloga, a on se zbog toga dođe žaliti vašem partneru, on bi trebao ostati kod vaše odluke, a ako se slučajno ne slaže s onim što ste rekli pričekati da dijete zaspe i tek onda reći što zapravo misli o vašoj kazni.Nema ništa loše u greškama sve dok se iz njih može nešto naučiti i što će poslužiti za provođenje najboljih odgojnih metoda.

hayat.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Supported by TNT Grupacija
Amra
Amrahttps://www.tnt.ba
Amra voli da piše o ljepoti, to je opušta. Njeni savjeti o modi i šminaknju uvijek dobro dođu. Puno istražuje i čita. Ponosna je mama djevojčice i dječaka pa na zabavan način servira korisne informacije o trudnoći i odgajanju djece.

drugi upravo čitaju

MOŽDA VAS ZANIMa