EVO KO JE SRĐAN LALIĆ KOJI JE PRIZNAO JEZIVA UBISTVA KLANA VELJE NEVOLJE

Lalić je po zanimanju IT stručnjak koji je u Belivukovom klanu bio zadužen za nabavku i održavanje kriptovanih telefona sa aplikacijom Skaj, putem koje su komunicirali i razmjenjivali fotografije jezivih zločina pripadnici ozloglašenog klana!

Srđan Lalić je, kako se sumnja, bio član svirepog klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, za koji je počinio najmanje tri surova ubistva. Prije nego što je postao dio najsurovije kriminalne grupe u zemlji, Lalić se, prema pisanju beogradskih medija, bavio poslovima u oblasti IT.

evo ko je srđan lalić koji je priznao jeziva ubistva klana velje nevolje
EVO KO JE SRĐAN LALIĆ KOJI JE PRIZNAO JEZIVA UBISTVA KLANA VELJE NEVOLJE

Iako se u početku mislio da je njegova uloga isključivo bila da za Belivuka i njegove ljude nabavlja kriptovane telefone i da im obezbjeđuje komunikaciju putem aplikacije Skaj, slike koje su prikazane javnosti na televiziji Pink, a na kojima se vidi kako on sa širokim osmjehom na licu drži glavu krvavog i izmučenog mladića, koji je kasnije, kako su rekli čelnici MUP, ubijen, posvjedočile su da je njegova bila daleko veća.

  • Lalić je uhapšen 4. februara. U početku se sumnjalo da je njegova uloga bila samo da obezbjeđuje telefone sa aplikacijom Skaj za šifrovanu komunikaciju, registruje hosting i pere novac, jer je trgovao bitkoinima. Međutim, istražitelji su ostali šokirani kada su shvatili da stručnjak za kompjutere sa zadovoljstvom drži glavu izmučene žrtve – rekao je izvor iz istrage.

Fotografije mučenja i ubistava
U telefonima osumnjičenih pronađene su i druge fotografije na kojima se vide odsječene glave, stopala, leđa u koja su zabodeni noževi, a koje su oni razmjenjivali preko aplikacije za koju je Lalić bio zadužen.

Prema navodima istog izvora, fotografije nisu jedini dokaz, mada značajni dokaz koji je istražiteljima olakšao pripremu optužnice.

  • Fotografije nisu jedini dokazi koji su prikupljeni u istrazi. Dokaza ima mnogo i optužnica će uskoro biti podignuta. Upravo su slike koje su razmjenjivali među sobom dokaz surovosti koji su sami obezbjedili istražiteljima – ispričao je izvor.
evo ko je srđan lalić koji je priznao jeziva ubistva klana velje nevolje
EVO KO JE SRĐAN LALIĆ KOJI JE PRIZNAO JEZIVA UBISTVA KLANA VELJE NEVOLJE

“Zarađujem od bitkoina”
Sam Lalić rekao je, prema navodima medija, poslije hapšenja da je po zanimanju IT inženjer i da je završio privatni fakultet. Tada je rekao i da zarađuje od bitkoina i da su mu mjesečna primanja oko 1.300 evra.

Odbranu nije iznosio, ali je negirao bilo kakvu povezanost sa zločinima.

Uprkos pokušajima da se predstavi kao stručnjak za računare, brojnim dokazima, kako su naveli čelnici MUP, potvrđena je njegova povezanost sa ubistvima Aleksandra Gligorijevića, Lazara Vukićevića i Milana Ljepoje, piše Blic.

Lalić je, kako pišu, uhapšen u stanu u prigradskom naselju, a kod njega su tokom pretresa pronađeni sat “roleks”, brojač novca, GPS uređaj za praćenje, telefoni i računari, dok ispred vrata i na terasi svog stana ima brojne kamere za video-nadzor.

Sportska centrala

drugi upravo čitaju