EVO IZ KOJE DRŽAVE JE SUROVI UBICA DAMIR MEHIĆ DOPUTOVAO U SRBIJU! U DRUŠTVU S NJIM JE BILA I ONA

evo iz koje države je surovi ubica damir mehić doputovao u srbiju! u društvu s njim je bila i ona

Podsjetimo, Mehić je, kako se sumnja policajcima na aerodromu pokazao falsifikovana dokumenta, čime je učinio krivično delo navođenje na overu neistinitog sadržaja.

– Provjerom je utvrđeno da se radi o Mehiću za kojim je Bosna i Hercegovina raspisala potjernicu zbog presude za krivično djelo ubistvo počinjeno u Tuzli. On je osuđen na kaznu od 17 godina i pet mjeseci zatvora, a od 2020. je bio u bjekstvu – podseća sagovornik Kurira.

Izvor otkriva da je Damir Mehić u Srbiju ušao u društvu supruge.

– Pokazao je falsifikovani pasoš Republike Srbije, ali su iskusni pripadnici pogranične policije primijetili da nešto nije u redu i ubrzo utvridli da je čovjek na slici zapravo jedan od najtraženijih bjegunaca iz susjedne države. Po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, određeno mu je zadržavanje do 48 sati i danas bi trebalo da bude priveden na saslušanje – dodaje sagovornik Kurira.

Kantonalni sud u Tuzli Mehiću je, podsjetimo, izrekao jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 17 godina i pet mjeseci za ubistvo koje je počinjeno 2013. godine u centru Tuzle.

evo iz koje države je surovi ubica damir mehić doputovao u srbiju! u društvu s njim je bila i ona
EVO IZ KOJE DRŽAVE JE SUROVI UBICA DAMIR MEHIĆ DOPUTOVAO U SRBIJU! U DRUŠTVU S NJIM JE BILA I ONA

Ubistvo je, kako su prenijeli mediji, bilo epilog krvavog obračuna između dvije kriminalne grupe.

Nakon ubistva, Mehić se dao u bjekstvo, a uhapšen je u januaru 2018. godine na Jahorini, po potjernici koju je tada za njim raspisalo Tužilaštvo Tuzlanskog kantona u saradnji s Ministarstvom unutrašnjih poslova.

Dvije godine je proveo u pritvoru, nakon čega je, po odluci Kantonalnog suda u Tuzli, pušten na slobodu. Sudski proces je okončan, a Mehić je u februaru ove godine osuđen na 17 godina i pet mjeseci zatvora. Međutim, ponovo se našao u bjekstvu te je za njim bila raspisana potjernica.

Inače, beogradski mediji preijneli su da se poslije hapšenja Mehića na beogradskom aerodromu, provjeravaju operativna saznanja, da je u Srbiju doputovao kako bi ubio Luku Bojovića.

Luka Bojović se podsjetimo u Srbiju vratio 30. novembra prošle godine, kada je poslije odležanih 10 godina zbog nezakonitog držanja oružja pušten iz zatvora u Španiji.

hayat.ba

drugi upravo čitaju