21.6 C
Sarajevo
Ned, 06, 23

ENERGIJSKI AUDITI KGH SISTEMA – NOVA PRILIKA INŽENJERIMA ZA NOVA RADNA MJESTA – Udruženje mreža za izgradnju mira

Konsultantska kuća nLogic Advisory prvo i jedino ovlašteno pravno lice od strane Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije (FMERI) realizovala je protekle sedmice trodnevni program osposobljavanja za inženjere mašinstva koji će raditi na izradi redovnih energijskih audita sistema grijanja i sistema klimatizacije – KGH sistemi.

„Inženjeri mašinstva imali su priliku da odslušaju i prođu program stručnog osposobljavanja prema usvojenom Pravilniku od strane Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, gdje će nakon položenog ispita biti upisani kao prva stručna lica koja mogu obavljati audite sistema grijanja i sistema klimatizacije. Obuku je pohađalo preko dvadeset inžinjera koji su prepoznali potencijal ovog sektora i koji zaista žele raditi aktivno u pregledu sistema grijanja i hlađenja, utvrđivanju njihovih energijskih karateristika, procjeni efikasnosti sistema i slično, a sve u skladu sa pomenutim Pravilnikom – navodi Meho Kulovac, tehnički direktor nLogic Advisory.

Redovni energijski audit KGH sistema provodi isključivo ovlašteno fizičko ili pravno lice na osnovu pravila struke, objektivno i potpuno nezavisno, u skladu sa Zakonom, Uredbom i Pravilnikom, a isti su u obavezi sprovesti, vlasnik zgrade i/ili objekta, ili posebnog dijela zgrade/objekta sa ugrađenim:

  • sistemom centralnog grijanja na bazi tečnih, gasovitih ili čvrstih goriva, nominalne snage više od 20 kW ili
  • sistemom za klimatizaciju nominalne snage 12 kW ili više.

Sve informacije u vezi sa ovim programom obuke ali i drugima koje konsultantska kuća nLogic Advisory organizuje možete saznati putem:

www.mreza-mira.net

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Supported by TNT Grupacija
Goran
Goran
Goran zna sve o filmovima i novim serijama. Čest je gost kulturnih događanja u našim gradovima. Najviše voli dobre koncerte i muzičke festivale. Prati lokalne vijesti i kulturna dešavanja za portale TNT Grupacije.

drugi upravo čitaju

MOŽDA VAS ZANIMa