8.8 C
Sarajevo
Sri, 10, 22

ELVISU KELJMENDIJU, ANELU SEJFOVIĆU I NJEGOVOM ROĐAKU AJLINU AHMIĆU PRODUŽEN PRITVOR NA 60 DANA

Ovu informaciju potvrdio je za portal “Avaza” advokat Ajlina Ahmića Bojan Veselinović.

Podsjećamo, oni su uhapšeni u akciji kodnog imena “Rez”, a pred Vijećem Suda BiH jučer je održana sjednica na kojoj je razmatran prijedlog Tužilaštva.

Mjera produženja pritvora zatražena je zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenih, opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike, kao i ponoviti krivično djelo ili dovršiti započeto.

Državni tužilac Džermin Pašić je tražio produženje pritvora kako bi se osigurao neometan nastavak istrage koja će kako je već najavio biti i proširena. Pašić je naglasio da je riječ o međunarodno organiziranoj grupi koja je duži vremenski period vršila krijumčarenje i prodaju većih količina droge.

Odbrane su tražile da se prijedlog odbaci kao neosnovan, te eventualno izreknu mjere zabrane

Tužilaštvo BiH ima dokaze da je ova grupa koristila Sky aplikaciju kako bi, putem zaštićenih poruka, obavljala nezakonit promet narkotika, među kojima je i kokain.

Tako je Nikolić koristio Sky ime „Kortez“ i „Don Kortez“, Elvis Keljmendi „Besa Bes“ i „Cataleya“, Ajlin Ahmić je bio „Avatar“, a Sejfović je bio “Bernardo Provenzano“ .

Tužilaštvo tvrdi da su uhapšeni i ostali članovi postali pripadnici međunarodne grupe za organizirani kriminal koja je, s ciljem kontinuiranog pribavljanja finansijske dobiti, organizirana radi nabavke opojnih droga kanabis, kokain, spid i heroin, prijevoza ili prijenosa iste s teritorije Albanije, Srbije, Crne Gore i drugih zemalja na teritoriji Bosne i Hercegovine, Hrvatske i drugih zemalja EU, skladištenja, te njenog daljnjeg transporta i prodaje u zemljama EU.

hayat.ba

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Supported by TNT Grupacija
Adin
Adinhttps://www.tnt.ba
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

drugi upravo čitaju

MOŽDA VAS ZANIMa