21.6 C
Sarajevo
Ned, 06, 23

Električni automobili dobivaju Unreal Engine 5.2

Danas se ponovno želimo osvrnuti na električne automobile ali ovoga puta nemamo namjeru pisati o njihovoj snazi i vizualnom identitetu, već o njihovoj unutrašnjosti.

Samsung ove godine donosi „Tri-Fold” telefon

Da budemo precizniji, želimo nešto više reći o samom sučelju električnih automobila koji će od skora biti još „realnije” (ako se ovaj plan ostvari).

Radi se o planu (koji se tek treba obistiniti) a dotiče se potpuno novog (drugačijeg) sučelja unutar električnih automobila. Odnosno grafički segmenti bit će značajno poboljšani jer će za njihovo korištenje i pokretanje biti zadužen upravo Unreal Engine 5.2.

Snapdragon 8 Gen 3 – izgled i konfiguracije jezgri

Znamo koje „dobre kritike” postiže Unrile Engine 5 u industriji video igara a čini se kako će djelić te atmosfere biti pretočen i unutar sučelja narednih električnih automobila.


tekst2sl2 4

Da ovo nije obično planiranje govore već i proizvođači poput Riviana i Volva koji su unutar svojih automobila već krenuli s implementacijom Unreal Engine 5.2 sučelja.

Huawei zakazao Europsko predstavljanje flagship uređaja za 09.05.2023.

Odnosno samo Infotainment u tim automobila već u je procesu izmijene i dorade (donošenja poboljšanja). U čitavoj priči glavnu riječ „vodi” Epic Games koji je i dao prijedlog da se Unreal Engine 5.2 implementira unutar sučelja električnih automobila.


tekst2sl3 5

Da se doista pokaže što može Unreal Engine 5.2 pripomaže i Rivian R1T. Gdje se u najnovijoj prezentaciji (pomoću Unreal Engine 5.2) prikazuje jednostavno moć i snage aktualnog engine grafičkog rješenja.


električni automobili dobivaju unreal engine 5.2

BYD donosi pametni sat koji zamjenjuje ključeve automobila

Sada je pravo pitanje: „Dali je zaista ovakva (vrhunska) grafika potrebna unutar automobila”? Naš je odgovor (i mišljenje) „Definitivno, da”. Jer svi ćete se složiti kako osim značajki i brzine koje donose električni automobili, jedan od glavnih čimbenika je svakako i sam Infotainment automobila.

tekst2sl4 2

A vjeruje se kako će baš Unreal Engine 5.2 tome pridonjeti najviše i najbolje. Kako smo i rekli, za sada su poznata dva (Volvo i Rivial) proizvođača automobila koja su se uključila u ostvarivanje ove zamisli.

BMW najavljuje i5- je li ovo novi BMW 5?

No mišljenja smo kako će se uskoro uključiti i ostali proizvođači autoindustrije uključiti u ovaj „projekt”. To bi značilo kako ćemo već „možda” 2025. godine dobiti električne automobile s potpuno novim sučelja infotainment sustava koje će pokretati Unreal Engine 5.2.

Jer već sada možemo gledati na električne automobile kao na prava „računala na kotačima” a ako su računala (što znamo da jesu) onda oni trebaju imati i vrhunsku grafiku odnosno sučelje unutar same unutrašnjosti vozila.

Huawei i Avatr „osnažili” suradnju – tržište očekuje limuzinu Avatr 12

Nije više „znanstvena fantastika” kada kažemo da je moguće igranje igara unutar električnih automobila – to Tesla donosi već. Sada sve veći broj proizvođača čipova poput Snapdragona odnosno Nvidije žele da njihova rješenja budu implementirala unutar sučelja električnih automobila.

Samsung Galaxy Watch 6 modeli donositi će veću bateriju

Jer što prije shvatilo da su električni automobili ustvari „računala” – to ćemo jednostavnije razumjeti električne automobile.

itportal.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Supported by TNT Grupacija
Goran
Goran
Goran zna sve o filmovima i novim serijama. Čest je gost kulturnih događanja u našim gradovima. Najviše voli dobre koncerte i muzičke festivale. Prati lokalne vijesti i kulturna dešavanja za portale TNT Grupacije.

drugi upravo čitaju

MOŽDA VAS ZANIMa