DŽENANA SE VRATILA NA POSAO U MUP: NE RADI VIŠE KAO POZORNICA, A EVO KOJE JOJ JE NOVO RADNO MJESTO

dženana se vratila na posao u mup: ne radi više kao pozornica, a evo koje joj je novo radno mjesto

  • Dženana S., pripadnica PU Gradačac, za koju se sumnja da je bila u vezi s ubicom Nerminom Sulejmanovićem, te da je navodno odala lokaciju na kojoj je bila brutalno ubijena Nizama Hećimović, vratila se prekjuče sa godišnjeg odmora u Italiji i obavlja redovne policijske poslove u Gradačcu. Katonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona, prema informacijama koje dobijam ja kao branilac Dženane S., provodi opsežnu istragu u vezi navoda i medijskih natpisa da je moja klijentkinja bila u vezi s ubicom i odala lokaciju na kojoj se nalazila oštećena Nizama Hećimović i da je ista također dojavila da je upravo oštećena prijavila ubicu. Prema dosadašnjem toku istrage, barem ono što je meni poznato, moja branjenica niti je imala vezu s ubicom niti odala lokaciju gdje se nalazi oštećena, niti je prema obimu poslova koje je obavljala to mogla znati niti je znala – rekao je advokat Bakir Hećimović, objasnivši da je policajka radila kao pozornik u PU Gradačac.

Kako je advokat pojasnio, ona je u vrijeme zločina bila na godišnjem odmoru u Italiji prema ranije utvrđenom rasporedu, te je na portalima vidjela šta se desilo.

  • Moja klijentkinja je trenirala u teretani gdje je ubica vodio taj fitnes, jer je on bio profesionalni trener. Oni nikakve komunikacije ni veze nisu imali. Ne postoje ni svjedoci koji tvrde da je bila s njim u vezi. Osim toga, vlasnik teretane u kojoj je ubica radio kao fitnes trener je izjavio da su imali odnos kao i sva druga lica koja dolaze u teretanu. Nema pokazatelja da su imali bilo kakvu vezu – govori Hećimović za Avaz.

Kazao je da je policajka zatražila zaštitu zbog prijetnji ubistvom koje je ovih dana dobijala.

  • Ona je tražila zaštitu i jutros su je u njenoj stanici iz tih razloga prebacili u kancelariju radi njene bezbjednosti. Inače je radila kao pozornik. To su gnusne poruke koje se šalju, koje sam ja kao njen advokat imao na uvid. Prijavila je svaku tu prijetnju tako da su oni jutros već poduzeli neke korake u PU Gradačac u vezi tih prijetnji – kazao je advokat Hećimović.

Podsjećamo, Nermin Sulejmanović koji je počinio trostruko ubistvo, počevši od svoje nevjenčane supruge Nizame Hećimović, već je prijavljivan policiji za nasilje u porodici.

On je ubio je svoju suprugu ispred vikendice u mjestu Sibovac, nedaleko od Gradačca, dok je njihova kćerka ležala u lokvi krvi i plakala.

Kako se moglo vidjeti na uznemirujućem snimku koji je sada obrisan, on je pitao nesretnu ženu zašto ga je prijavila policiji, a ona je odgovorila da se bojala za sebe i dijete.

Nakon što je pretukao i ubio nevjenčanu suprugu, Nermin je ubio još dvoje ljudi, oca i sina (23), turske državljane Džengiz Ondera i Denisa Ondera. U krvavom piru je ranjena njihova majka i supruga, koja se nalazi u životnoj opasnosti na Klinici za anesteziologiju i reanimatologiju u Tuzli.

hayat.ba

drugi upravo čitaju