DVOJICA DRŽAVLJANA TURSKE POKUŠALA PROKRIJUMČARITI 13 STRANIH DRŽAVLJANA

dvojica državljana turske pokušala prokrijumčariti 13 stranih državljana

Naime, prilikom nadzora državne granice i uz korištenje specijalističke opreme, uočena je grupa ljudi koja se kreće u graničnom pojasu na području Posušja. Pregledom terena, zajednička ophodnja pripadnika Granične policije BiH i Postrojbe granične policije Imotski Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Hrvatske pronašla je u šumotivom dijelu dvojicu državljana Sirije i 11 državljana Republike Turske, među kojima je bilo i maloljetnih osoba.

U vezu s ovim krijumčarenjem dovode se dvojica državljana Republike Turske, M.G. (1999.) i N.B. (1974.), koji su strane državljane krijumčarili u iznajmljenim dvama vozilima Mercedes, nacionalnih oznaka BiH, piše Fena.

O navedenom događaju su obaviješteni dežurni tužitelj Tužiteljstva BiH i sudac za prethodni postupak Suda BiH, prema čijem su nalogu osumnjičeni državljani Turske uhićeni i tijekom dana, uz Izvješće o počinjenom kaznenom djelu – krijumčarenje osoba, bit će predani Tužiteljstvu BiH na daljnje postupanje.

Također, izvršen je pretres vozila i osoba pri čemu su privremeno oduzeti novac i drugi dokazni materijali.

Krijumčareni strani državljani su ispitani u svojstvu svjedoka i daljnji rad nad njima nastavit će pripadnici Službe za poslove sa strancima BiH, priopćila je Graničnja policija BiH.

hayat.ba

drugi upravo čitaju