3 C
Sarajevo
Pet, 02, 23

DVA DANA BIO MRTAV U AUTOMOBILU: MJEŠTANI OTKRILI DETALJE UBISTVA POLJOPRIVREDNIKA, MISLILI DA JE U VOZILU LJUBAVNI PAR

Zbog sumnje da su počinili ovaj zločin uhapšeni su supruga Slađana i stariji sin Uroš.

Mještani ovog sela iznenađeni su nakon informacije o hapšenju najuživ članova porodice Stanojevića jer je slovio za pravog domaćina. Smatraju da nije bilo motiva da takvo nešto  urade, te shodno tome, ne znaju šta je pozadina jezivog ubistva koje pomenuto selo ne pamti.

  • Miroljub je bio domaćin kao i njegovi djed i otac. Oni su bili iz gazdinske porodice i imali su novca. Miroljub je obrađivao 200 hektara svoje zemlje i bio je vrlo uspješan, a pre dvije godine kupio je plac koji je platio 40.000 eura i na kome je htio da podigne novu porodičnu kuću. Takav čovjek se ne ubija niti ima finansijske probleme. Njemu je trebao novac kad je ulazio u sezonske radove, ali čak i kad je pozajmljivao sve je vraćao na vrijeme i uredno – kaže jedan od komšija pokojnog Stanojevića.

STALNO BIO NA NJIVI

Prema riječima mještana sela Dragovac, Miroljub je bio vrijedan čovjek, koji je umio čak i da zaspi na traktoru dok obrađuje njivu. Ipak, pojedini mještani pričaju da je ubijeni Miroljub imao ljubavnicu te da je možda to dovelo do zločina.

  • Da li je imao i neku ljubavnicu sa strane, to ne znam, ali porodica mu je bila na prvom mjestu. Bio je veliki domaćin i vrijedan čovjek. Dovode ga u vezu sa nekoliko žena iz sela, ali uvijek se vraćao ženi i djeci. Ima dva sina, Uroša i Stefana, dobri su momci i stvarno nas je sve šokiralo to što smo pročitali. Ja lično ne vjerujem u te stvari i te priče, selo umije da priča svašta, nadam se da će se sve to završiti kako treba. Nikada nisam čuo da su imali bilo kakvih problema. Nikada im nije policija dolazila u kuću – kaže jedan od komšija iz Dragovca.
  POLICIJA PRESRELA KOLONU SVATOVA: U VOZILU PRONAĐENA DROGA
DVA DANA BIO MRTAV U AUTOMOBILU: MJEŠTANI OTKRILI DETALJE UBISTVA POLJOPRIVREDNIKA, MISLILI DA JE U VOZILU LJUBAVNI PAR

Prema riječima svjedoka, automobil marke “Peugeot 206” u kome je pronađeno djelimično spaljeno tijelo žrtve zatečeno je u ataru sela Dragovac, ali su u početku svi mislili da je u pitanju ljubavni par, pa niko nije obraćao pažnju.

VOZILO DVA DANA BILO PARKIRANO

Kad se i drugi dan automobil nalazio na istom mjestu, ljudi su posumnjali da se nešto dešava, vozilu su prišla dva muškarca, koji su ugledali nepomično i djelimično unakaženo tijelo na suvozačevom sjedištu.

Jedan od njih je užasnut prizorom odmah pobjegao dok je drugi prišao i prepoznao automobil i žrtvu. Ispostavilo se, nakon uviđaja, da je u pitanju Miroljub.

Podsjetimo, tijelo nesretnog čovjeka, inače poljoprivrednika koji je bio i politički aktivan, pronađeno je prošle godine u djelimično zapaljenom automobilu na njivi. Već u prvim trenucima istrage utvrđeno je da je Stanojević ubijen na nekom drugom mjestu, a da je nakon toga dovezen i ostavljen tu. Počinioci potom podmetnuli požar na automobilu, najvjerovatnije kako bi uništili dokaze i tijelo.

Međutim, kako vozilo nije izgorjelo, policija je odmah utvrdila da je Stanojević ubijen hicima iz vatrenog oružja. Poljoprivrednik je ubijen s leđa. Jedan metak mu je prošao kroz plećku, a drugi je ispaljen u kuk.

hayat.ba

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Supported by TNT Grupacija
Mirko
Mirkohttps://javno.ba
Mirko je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istraživač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.

drugi upravo čitaju

MOŽDA VAS ZANIMa