Drugi put pokušao ubiti suprugu

Nakon što je nedavno osuđen zbog pokušaja ubojstva poznanika N. A, a prethodno i zbog zloupotrebe opojnih droga, Osman Husejnović (34) iz Prutača kod Brčkog ponovo je osumnjičen da je u nedjelju, tijekom noći u tom naselju hicem iz pištolja pokušao lišiti života suprugu R. Š.

Nakon što je nedjelju ujutro uhićen, a u ponedjeljak već i ispitan u Tužiteljstvu Brčko distrikta BiH, Husejnović je upućen na izdržavanje kazne zatvora od jedanaest mjeseci na koju je, zbog neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, pravomoćno osuđen krajem prošle godine, priopćili su iz Tužiteljstva Brčkog.

Husejnović je također osumnjičen da je u nedjelju, 4. lipnja, oko 02,00 sata, u naselju Prutače, ispred stana gdje se skrivao izbjegavajući izdržavanje kazne zatvora, nakon verbalne rasprave sa svojom vjenčanom suprugom R. Š., iz pištolja kojeg je nelegalno posjedovao, pucao na nju u namjeri da je liši života.
Sumnja se da je Husejnović, uperivši pištolj prema gornjem dijelu tijela oštećene, iz neposredne blizine ispalio jedan hitac koji je R. Š. pogodio u predjelu glave nanijevši joj teške tjelesne ozljede opasne po život.

Nakon toga, on se udaljio u nepoznatom pravcu, dok je oštećena s teškim ozljedama glave prevezena u brčanski medicinski centar. Policija Brčko distrikta BiH ubrzo je locirala i uhitila Husejnovića, a uz izvješće o počinjenim kaznenim djelima predala ga je rano jutros Tužiteljstvu na daljnje procesuiranje.
Nakon što je tu ispitan u svojstvu osumnjičenog za kaznena djela ubojstva u pokušaju, i neovlaštene nabavke, držanja ili prodaje oružja ili bitnih dijelova za oružje, Husejnović je predan u nadležnost Osnovnog suda Brčko distrikta BiH.

Sud ga je odmah uputio na izdržavanje zatvorske kazne od jedanaest mjeseci na koju je, zbog neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, pravomoćno osuđen krajem prošle godine.

Također se podsjeća da je Husejnović za ista kaznena djela nedavno pred istim sudom nepravomoćno osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od sedam i pol godina. Za pokušaj ubojstva poznanika N. A, hicima iz pištolja kojeg je također nelegalno posjedovao, njemu je prethodno utvrđena pojedinačna kazna zatvora od sedam godina, dok mu je za neovlaštenu nabavku i držanje oružja utvrđena pojedinačna zatvorska kazna od deset mjeseci.

Na prijedlog Tužiteljstva, tada mu je izrečena i mjera sigurnosti oduzimanja predmeta – pištolja marke CZ M70 kalibra 7,65 mm, no ova presuda još nije postala pravomoćna, budući da je obje strane mogu pobijati žalbom, navodi se u priopćenju.

The post Drugi put pokušao ubiti suprugu appeared first on Dnevni.ba.

dnevni.ba

drugi upravo čitaju