DONOSIMO VAM DETALJE POLICIJSKE AKCIJE: EVO KAKO SU UHVATILI NERMINA SULEJMANOVIĆA

donosimo vam detalje policijske akcije: evo kako su uhvatili nermina sulejmanovića

Sulejmanović je, osim Kotorića, ranio i rođaka ubijene Nizame, Nedima Pamukovića, i Harisu Džengiz, suprugu ubijenog Ondera.

Ljekari se bore za život Harise, koja je sa teškim tjelesnim povredama primljena u bolnicu. “Nastavit ću da ubijam”, govorio je u “lajvu” Nermin Sulejmanović nakon što je u petak u Gradačcu ubio troje i ranio još troje.

DIJETE JE NA SIGURNOM: BEBA SVIREPO UBIJENE NIZAME DOBIĆE STARATELJA

Kako je policija pronašla pomahnitalog Nermina Sulejmanovića?

Nermin Sulejmanović je, podsjećamo, u petak ujutro zatočio svoju nevjenčanu suprugu koja se prethodno, bježeći od porodičnog nasilja, sklonila kod rodbine. Prilikom otmice, Sulejmanović je prvo upucao tetka svoje supruge. Onda je, prenoseći uživo na društvenim mrežama, ubio svoju suprugu koju je prethodno brutalno pretukao.

Nakon toga je u centru Gradačca ubio Denisa Cengiza, a malo zatim njegovog oca Ondera. Kad mu je nestalo municije otišao je u radnju Ribo Lovac u centru Gradačca.

Pokušao je uzeti municiju za svoj naredni pohod, međutim prevaren je od strane bivšeg logoraša Hasan Jašarević. Za prevaru, Nermin će shvatiti kasno.

OGLASIO SE FEDERALNI MUP O ONIMA KOJI SU PODRŽAVALI SULEJMANOVIĆA

  • Sjedim ja na fotelji i kontam gdje ću u lov za vikend. Kad čujem neku škripu točkova ispred radnje. Crni BMW. I on pravo iz auta u moju radnju. Go do pasa. Krvav. S pištoljem u ruci. Veli mi – svu municiju 9 milimetara mi daj. Sekunde su to. Razmišljam šta ću i skontam – dat ću mu startnu municiju. Šest kutija sam mu dao. On to zgrabi i napolje. Jedna kutija mu ispade na izlazu. Krvava ostala”

HASAN PREVARIO UBICU IZ GRADAČCA: UVALIO SAM MU METKE ZA STARTNI PIŠTOLJ

Odvezao se nedaleko u jednu vikendicu nedaleko od grada. Tamo je snimio posljednje obraćanje. Kada ga je OSA locirala, specijalci MUP-a TK su krenuli u akciju i opkolili ga. Nermin Sulejmanović je, potom, pucao sebi u glavu. Policija je pored njega pronašla pet kutija startne municije.

Kada je ubica shvatio prevaru, bilo je već kasno. Pripadnici MUP-a TK su ga već bili opkolili pa je posljednji metak ispalio u svoju sljepoočnicu.

hayat.ba

drugi upravo čitaju