25 C
Sarajevo
Čet, 07, 22

Donosimo recept za poznatu italijansku čokoladnu tortu bez brašna

azra.ba/wp-content/uploads/2022/06/Dizajn-bez-naslova-20.png” alt=”” width=”2000″ height=”1600″ />-Ova je torta pravi užitak – i to ne samo za zaljubljene kako joj običavaju ‘tepaju’ u Italiji!

-Torta caprese impresionira svojim kremastim i čokoladnim punjenjem, a obožavat će je i oni koji izbjegavaju gluten

-Također je vrlo jednostavna za pripremu zbog čega se nećeš previše zadržavati u kuhinji

Torta Caprese je italijanska čokoladna torta s bademima i voćnim preljevom koju lahko možeš ispeći sama. Uz samo nekoliko sastojaka i malo ljubavi možeš dočarati ovu vrlo posebnu tortu i poslužiti je kao desert. Budući da se ukusna italijanska čokoladna torta peče bez brašna, ujedno je i bez glutena!

azra.ba/wp-content/uploads/2022/06/286176573_533664641784204_8397005458930785125_n.jpg” alt=”” width=”1125″ height=”1397″ />

recept za tortu caprese – italijansku tortu za zaljubljene

Sastojci:

  • 250 g čokolade za kuhanje
  • 200 g maslaca
  • 4 jaja
  • 180 g šećera
  • 300 g mljevenih badema
  • šećer u prahu za posipavanje
  • svježe maline
-Click Here To Join Native Media

Priprema

  1. Grubo nasjeckaj čokoladu za kuhanje, rastopi je u posudi uronjenoj u vruću vodu, a zatim dodaj istopljeni maslac. Smjesu dobro promiješaj.
  2. Odvojite bjelanca od žumanaca. Mutiti žumanca zajedno sa šećerom dok ne postanu kremasti. Smjesu mutiti dok se šećer potpuno ne rastopi.
  3. Dodaj smjesu od maslaca i čokolade u smjesu od žumanaca.
  4. Umotiti bjelanca u čvrst snijeg, a zatim ga pažljivo dodaj osnovnoj smjesi za tortu caprese.
  5. Dodaj mljevene bademe i dobro promiješaj tijesto. Gotovo tijesto italijanske torte za zaljubljene stavi u namašćeni i okrugli kalup (omjera 24 cm). Tortu caprese peci u zagrijanoj pećnici (ventilatorska pećnica: 180 stepeni) oko 25 minuta. Izvadi i ostavi da se ohladi.
  6. Ohlađeni kolač pospi šećerom u prahu pa ukrasi svježim malinama.
PROČITAJ  MAMA I KĆERKA SASTALE SE PRVI PUT NAKON 80 GODINA NA PROSLAVI MAJČINOG 98. ROĐENDANA

(A.Č.)

 

Donosimo recept za poznatu italijansku čokoladnu tortu bez brašna Azra Magazin.

azra.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Amra
Amrahttps://www.tnt.ba
Amra voli da piše o ljepoti, to je opušta. Njeni savjeti o modi i šminaknju uvijek dobro dođu. Puno istražuje i čita. Ponosna je mama djevojčice i dječaka pa na zabavan način servira korisne informacije o trudnoći i odgajanju djece.

drugi upravo čitaju

MOŽDA VAS ZANIMa