Đoković svim srcem uz Olgu: Ima šampionski gen!

Srpski tenisač Novak Đoković progovorio je o svojoj sunarodnjakinji, našoj teniserki Olgi Danilović, te nije krio pohvale na njen račun.

– Pratim Olgu. Uvijek je podržavam, kao što je to bio slučaj svih ovih godina – i kao prijatelj i kao mentor. Nisam je vidio, jer sviramo različitim danima. Gledao sam je dok je još bila u kvalifikacijama. Igrala je odlično, od početka turnira nije izgubila set, kaže Novak i dodaje:

– Jako sam sretan zbog nje. Imam puno povjerenja u nju. Primjećujem da je i ona sada počela više vjerovati u sebe. Rekao sam joj, a rekli su joj i mnogi ljudi oko nje, koliki potencijal ima. Ima i fizičke i igračke predispozicije da dogura daleko. Ima jak karakter, kao i njen otac, dobro znamo kakvu je karijeru imao. Taj šampionski gen je u njoj.

Đoković vjeruje da će Olga ostvariti svoj potencijal. Sada, u trećem kolu Roland Garrosa, oko 17 sati na stadionu Susan Lenglen igra protiv Ons Jabour, jedne od favoritkinja za trofej.

– Sada je samo pitanje stvari graditi postupno, posložiti kockice u mozgu, okružiti se dobrim i kvalitetnim ljudima, a onda pronaći formulu uspjeha. Rezultati će doći. Jako je važno da brine o svom tijelu, a igra će se popraviti, siguran sam u to. Sada stječe više iskustva igrajući na velikoj sceni, sutra će imati težak zadatak protiv Žabera. Ali vjerujem u nju. Pažljivo sam slušao njezine izjave nakon prve dvije pobjede i sviđa mi se način na koji govori i obrazlaže. Želim joj svu sreću. Idi Olga, zaključio je Đoković.

www.sportskacentrala.com

drugi upravo čitaju