Đoković: Ovo se ne događa često

U srijedu popodne su otvorena dva vrhunska teniska terena u parku “Ravne 2” u visočkoj “Dolini piramida”.

Tereni su otvoreni revijalnim mečevima u kojima je nastupao i top svjetski tenisač, Novak Đoković, uz prigodan kulturno-umjetnički program, te zabavu. Đoković je u Visoko stigao poslije osvajanja Wimbledona, a već duži niz godina je redovit gost bosanske “Doline piramida” i dobar prijatelj s njenim osnivačem Semirom Osmanagićem. Uz njega su pred oko 2.000 gledatelja u revijalnim mečevima nastupili Međugorac Ivan Dodig, Slovenac Aljaž Bedene i reprezentativac BiH Aldin Šetkić. Četvorka je priredila spektakl u kojem su ponajviše uživali najmlađi. U posebnoj interakciji s Đokovićem, događaj su upotpunili mlade teniske nade iz BiH, Srbije, Hrvatske, Slovenije i Italije.

 – Ovo se ne događa često i drago mi je što mogu podijeliti sa svima vama. Nadam se da ćemo donijeti puno radosti, osmjeha, energije i pozitivnih misli, pogotovo djeci koje je došlo mnogo. Svi mi smo nekada bili mali, divili se velikim sportašima i sanjali da nekada postanemo kao oni, rekao je Novak Đoković u svom obraćanju publici.

Đoković je na početku ekshibicijskih mečeva pozvao publiku na interakciju, te ih zamolio da “što više dobacuju”. Jedan od najboljih tenisača današnjice ne trenutke je zbijao šale na terenu, ali i pokazivao zašto je jedan od najboljih tenisača svih vremena.

Izgradnju terena financirao je osnivač bosanske “Doline piramida” Semir Osmanagić, koji je još u ožujku zajedno sa Đokovićem došao na ideju izgradnje jednog terena sa čvrstom i jednog sa zemljanom podlogom.

Đoković je pozdravio brzinu kojom su tereni izgrađeni te najavio da će se na njima pripremati i trenirati vrhunski tenisači regije zajedno s njim, ali i mladi tenisači koji će u Visokom imati vrhunske uvjete za usavršavanje teniskih vještina.

Osmanagić je najavio da u planu organizacija teniskih kampova, ali i turnira pod nazivom “Pyramyd cup”, na kojem će najvjerojatnije sudjelovati najbolji igrači iz Srbije, Hrvatske, Slovenije i BiH. R.Š.

Centar za tenisače regije

Semir Osmanagić je najavio da će novim sadržajima Visoko postati još atraktivnija destinacija za turiste, a sada i sportaše. U kratkoj izjavi medijima napomenuo je da ovaj grad svojim piramidama i drugim sadržajem privlači oko 200.000 posjetitelja godišnje, ali da očekuje da će uskoro taj broj narasti na oko pola milijuna.

 – Ovo je samo početak, a uslijedit će pripreme naših najboljih mladih i seniorskih tenisača, kao i tenisača iz regije. Organizirat ćemo kampove, ali i turnire kao što je nadolazeći Pyramyd cup, izjavio je Osmanagić.

“Sa Osmanagićem sam osmislio Pyramyd cup”

Đoković je nakon ekshibicijskih mečeva proglašen počasnim građaninom Visokog i uručeno mu je priznanje. Istakao je da voli vrijeme provoditi sa Semirom Osmanagićem, osnivačem Fondacije “Bosanska Dolina Piramida”, s kojim nerijetko po dva sata šeta i razgovara o različitim temama.

 – Razgovori s njim me oplemene i inspiriraju za neki moj razvoj. Na taj način smo smislili i turnir Pyramyd cup koji će se u budućnosti igrati na ovim terenima. Moramo još posložiti neke parametre, ovo je samo početak. Mnogo nam znači trenirati u ovakvom ambijentu, mislim da je to najveća korist terena, a što će biti sutra rano je prognozirati, kazao je Đoković.

Đoković: Ovo se ne događa često

The post Đoković: Ovo se ne događa često appeared first on Dnevni.ba.

dnevni.ba

drugi upravo čitaju