Đoković čestitao Alcarazu: Zaslužio je

Srpski tenisač Novak Đoković dao je izjavu za CNN u kojoj je naveo kako se nada da će mu biti odobreno da nastupi na ovogodišnjem US Openu.

iako je propustio turnire u Miamiju i Indian Wellsu, popuštanje restrikcija u SAD-u zakazano za 11. svibnja je očekivano i daje nadu da ga neće biti problem vidjeti na posljednjem Grand Slamu sezone.

– Šteta što nisam mogao igrati u Indian Wellsu i Miamiju, volim te turnire. Imao sam puno uspjeha tamo, ali donio sam svjesnu odluku i znao sam da postoji rizik da ne odem tamo – tako je trenutno, nadamo se da će se to promijeniti kasnije ove godine, za US Open. To je za mene najvažniji turnir na američkom tlu, rekao je Đoković i potom još jednom naglasio koliko želi igrati u SAD-u:

– Stvarno želim biti u New Yorku. Kad sam 2021. izgubio od Medvedeva u finalu, doživio sam jedan od najboljih trenutaka s tamošnjom publikom, osvojio sam US Open tri puta i igrao još puno finala… Iako sam izgubio taj dvoboj od Medvedeva, dobio sam ljubav i poštovanja publike, želim se vratiti i ponovno se povezati s njima. Radujem se tome i nadam se da će se dogoditi.

Kako kaže, unatoč svemu ne žali zbog odluka koje je donio.

– Ne žalim. U životu sam naučio da te žaljenje može samo povrijediti, natjerati da živiš u prošlosti, a ja to ne želim. Ne želim ni živjeti previše u budućnosti. Želim što više biti u sadašnjem trenutku, ali i razmišljati o budućnosti, stvarati bolju budućnost. Čestitke Alcarazu. Apsolutno je zaslužio da se vrati na mjesto broj 1, zaključio je Đoković.

www.sportskacentrala.com

drugi upravo čitaju