Dobio godinu i deset mjeseci zatvora jer je prijetio policajcu

Presudom Općinskog suda u Ljubuškom Draženko Jasak iz Gruda osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i deset mjeseci zbog kaznenog djela ugrožavanja sigurnosti na štetu policijskog službenika T. J. i njegove obitelji.

Kako je priopćeno iz Županijskog tužiteljstva ŽZH u Širokom Brijegu, Draženko Jasak optužnicom se teretio da je dana 15. 1. 2020. godine oko 16 sati u mjestu Sovići, Podkrstina, u alkoholiziranom stanju s koncentracijom alkohola od 0,98g/kg došao do obiteljske kuće policijskog službenika T. J., popeo se na kat kuće gdje T. J. živi, gdje se u tom trenutku nalazila samo T. J., osmogodišnja kći te glasno dozivao T. J. što je dijete prestrašilo te je kroz prozor plačući i vičući dozivala svog djeda V. J., što su sve čuli T. J. brat I. J. i roditelji V. J. i F. J. pa su odmah došli ispred kuće i vidjeli Draženka kako silazi niz stubište njihove kuće.

V. J. mu je rekao da ne plaši dijete i da više ne dolazi pred njihovu kuću kad nema nikoga na katu osim djece, na što je Draženko rekao da će opet doći i u trenutku kad se udaljavao iz dvorišta licem okrenut prema I. J., V. J. i F. J. obratio im se riječima „naići ćeš ti doli kroz ulicu, dočekat ću te ja pa će biti ono…“pri tome pokazujući kako desnom rukom drži nož i kako ubada, što je ponovio više puta, dok je lijevom rukom pridržavao svoju jaknu ispod koje je držao nož, te na taj način istima aludirao da ima nož za pojasom hlača.

Zatim je okrenut glavom prema V. J. kažiprstom desne ruke prešao preko grla, uputivši mu na taj način prijetnju da će mu prerezati vrat, te je otišao niz ulicu vičući „vidjet ćete vi kad prođete niz ulicu“.

Prijetnje riječima i jasne geste nasilne osobe za koju je poznato da uvijek sa sobom nosi nož, kod članova obitelji T. J. izazvale su ozbiljan strah za njihove živote.

Presuda je nepravomoćna i stranke imaju pravo izjaviti žalbu o kojoj će odlučivati Županijski sud u Širokom Brijegu, priopćeno je iz Županijskog tužiteljstva ŽZH u Širokom Brijegu.

The post Dobio godinu i deset mjeseci zatvora jer je prijetio policajcu appeared first on Dnevni.ba.

dnevni.ba

drugi upravo čitaju