DJEVOJKU SKINUO GOLU I TUKAO JE NA TERASI, A SADA SE VADI NA OVO! NASILNIK IZNIO SRAMNU ODBRANU, ROBIJAO I ZBOG UBISTVA

djevojku skinuo golu i tukao je na terasi, a sada se vadi na ovo! nasilnik iznio sramnu odbranu, robijao i zbog ubistva

Prema navodima krivične prijave, osumnjičeni P.R. je krivično djelo učinio dana 11.03.2023. godine oko 17.00 sati, na taj način što je svoju emotivnu partnerku, oštećenu M.K. koja je izašla na terasu svog stana u namjeri da pobjegne od osumnjičenog, uhvatio za kosu i zadao joj više udaraca po glavi i telu nakon čega ju je nasilno uvukao u stan. Policijski službenici PS Zvezdara koji su izašli na lice mjesta su preko terase ušli u stan i tako spriječili dalje vršenje krivičnog djela. Oštećena M.K. je imala vidne tjelesne povrede, te je radi pregleda prevezena u Urgentni centar UKCS.

Nakon što je tužilaštvu dana 13.03.2023. godine dostavljena krivična prijava sa prilozima, postupajući zamjenik javnog tužioca je konstatovao da postoje osnovi sumnje da je P.R. učinio krivično djelo Zlostavljanje i mučenje iz čl. 137 st. 2 Krivičnog zakonika na štetu oštećene M.K. te je imenovani istog dana saslušan u prostorijama tužilaštva u prisustvu izabranog branioca, na okolnosti izvršenja tog krivičnog dela.

Osumnjičeni P.R. je izneo svoju odbranu, a nakon saslušanja tužilaštvo je Prvom osnovnom sudu u Beogradu podnijelo prijedlog da se prema osumnjičenom odredi pritvor u trajanju od 30 dana, jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svjedoke, kao i da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično djelo, budući da je višestruko osuđivan. Također, ispitana je svjedok oštećena M.K.

U daljem toku postupka tužilaštvo će ispitati ostale svjedoke, narediti vršenje sudsko-medicinskog vještačenja telesnih povreda, kao i psihijatrijskog vještačenja osumnjičenog, prikupiti materijalne dokaze i preduzeti druge radnje potrebne za donošenje odluke.

Kako Kurir nezvanično saznaje, osumnjičeni se na saslušanju vadio na alkohol.

  • On je rekao da se ne sjeća da je tukao svoju partnerku, jer je bio pijan – kaže izvor Kurira.

Inače, P. R. je ranije više puta osuđivan zbog krivičnih djela sa elementima nasilja, a jednom i zbog ubistva.

Također, izvor Kurira objašnjava da je P. R. osumnjičen za krivično djelo zlostavljanje i mučenje, a ne za krivično djelo nasilje u porodici zbog toga što mu žrtva nije ni supruga ni vanbračna supruga.

  • Da bi krivično djelo bilo nasilje u porodici potrebno je da osumnjičeni i žrtva budu u bračnoj ili vanbračnoj zajednici, ali vanbračna zajednica mora da traje duži vremenski period ili može i kraći, ali pod uslovom da imaju zajedničko dijete. To ovde nije slučaj, pa je zbog toga krivično djelo kvalifikovano kao zlostavljanje i mučenje – objašnjava sagovornik.

hayat.ba

drugi upravo čitaju