DJEČAK KOJI JE BIO NA KOSTINOM SPISKU: NE ZNAM ZAŠTO SE MOJE IME NAŠLO TU, ZNALI SMO SE SAMO IZ VIĐENJA

dječak koji je bio na kostinom spisku: ne znam zašto se moje ime našlo tu, znali smo se samo iz viđenja

Učenici škole, nastavnici, roditelji, građani i javne ličnosti okupile su se ispred škole, a među njima je bilo i đaka koji su bili na Kostinom spisku za ubistvo, a koji su na sreću uspjeli da izbjegnu tragediju.

-Ne znam zašto se moje ime našlo na spisku i ja se pitam. Mene čitava škola poznaje, ali ja njega nisam poznavao, znao sam ga samo iz viđenja. Poznajem neku djecu koja su ubijena. Moja dva druga su takođe na spisku, ali nije na sreću pucao na njih. Svi smo mnogo potreseni. Ovo je tragedija”, rekao je ovaj dječak.

Dječak koji je likvidirao osmoro đaka i čuvara u OŠ “Vladislav Ribnikar” u Beogradu, a ranio još šestoro učenika i nastavnicu historije, stravičan zločin je planirao mjesec dana unaprijed.

Kod njega su nađena dva dokumenta pisana rukom na kojima je zabilježio koga i na koji način planira da ubije u školi.

Načelnik Policijske uprave za grad Beograd Veselin Milić izjavio je da je dječak (13) koji je usmrtio osmoro đaka, 7 djevojčica i jednog dječaka, i radnika obezbjeđenja to uradio jer je bio izopšten iz društva.

“Motiv tada (jutros) nismo mogli da saznamo, zato što se radi o djetetu. Nismo mogli da imamo spoznaju za ovako nešto gnusno i bolesno može bilo koje dijete iz našeg okruženja da uradi. Ono što smo saznali, jeste da je on bio ignorisan. On je od strane društva bio ignorisan i izopšten. To je navelo njega da kroz neke njegove misli i radnje učini to”, rekao je Milić gostujući na RTS.

hayat.ba

drugi upravo čitaju