DIRLJIV SUSRET VLASNIKA S LJUBIMCEM: PAS SE IZGUBIO U GRČKOJ PA SE NAKON GODINU POJAVIO U LOZNICI

dirljiv susret vlasnika s ljubimcem: pas se izgubio u grčkoj pa se nakon godinu pojavio u lozniciPAS-i-Remi.jpg” class=”attachment-large size-large wp-post-image” alt=”” loading=”lazy” />

Kako je PAS stigao u Srbiju ostat će tajna, a priča o čovjeku i njegovoj potrazi za najboljim prijateljem ganula je mnoge, prenosi RTS.

Početkom prošle godine, Remi i Raika su iz Francuske krenuli biciklom na put po Evropi. Nakon što su u Grčkoj Raiku napali drugi PSI, gubi joj se svaki trag. Njen vlasnik je mjesecima bezuspješno pokušavao da je nađe, a onda je jedan poziv promijenio sve. Raika je pronađena u privatnom prihvatilištu u Loznici.

  • Bili smo iznenađeni oboje kada smo se ugledali, ali mi je brzo prišla i poljubila me. Ne mogu da vam opišem ovaj osjećaj. Nikada nisam izgubio nadu da ću je pronaći – priča Remi Dargere iz Francuske.

Raiku su slučajno pronašli članovi lozničkih udruženja za brigu o psima, a poslije tri mjeseca kao lutalica bila je spremna za udomljavanje. Neuobičajen broj na njenom čipu podstakao je vlasnicu prihvatilišta da istražuje.

  • Automatski kako sam otkucala njen broj čipa izletio je oglas u kojem se ona traži, to je bila njena slika sa kačketom, sa svojim gazdom. Onda sam uzela da nazovem tog nekog potencijalnog gazdu i javio se Remi. Slali smo slike i tako dalje, shvatili da je to ona i on je odlučio da dođe po svog psa –  objašnjava Danijela Vujanić iz Udruženja „Beba Alts“ iz Loznice.
  • Tražio sam je po Grčkoj mjesec dana i onda sam shvatio ako je živa, da nije tu, da mora biti negdje dalje, zato sam postavio oglas na društvene mreže. Raika je za mene član porodice, a ne samo PAS, tražio bih je dok sam živ – kaže Remi.

Izreka kaže: „Dokle god ima pasa na ovom svijetu imamo razloga da vjerujemo u čuda“. U Remijevoj i Raikinoj priči čudo se zaista i desilo.

(H.N./RTS)

DIRLJIV SUSRET VLASNIKA S LJUBIMCEM: PAS SE IZGUBIO U GRČKOJ PA SE NAKON GODINU POJAVIO U LOZNICI first appeared on Hayat.ba.

PAS-se-izgubio-u-grckoj-pa-se-nakon-godinu-pojavio-u-loznici/1152158/”>hayat.ba

drugi upravo čitaju