DIREKTORICA RADNICIMA NA BOLOVANJU ISPLAĆIVALA PUNE PLATE? STIGLA NOVA OPTUŽNICA IZ BIH

direktorica radnicima na bolovanju isplaćivala pune plate? stigla nova optužnica iz bih

Protiv njih su službenici Policijske uprave Prijedor Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor podnijeli izvještaj zbog sumnje da su počinile krivična djela zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja i falsifikovanje ili uništavanje službene isprave, dok se M.M. osim za ta djela, tereti i da je počinila i krivično djelo nesavjestan rad u službi.

– Osumnjičena B.P. se tereti da je kao rukovodilac Službe opštih poslova u jednoj javnoj ustanovi u Prijedoru u avgustu 2019. godine sačinjavala odluke i rješenja o rasporedu radnika na radna mjesta, sa datumima donošenja rješenja iz 2018. godine, a koja je potpisivala drugoosumnjičena M.M. koja je obavljala funkciju direktora te javne ustanove u periodu od 2015. do 2019. godine- navode iz PU Prijedor.

Dodaju da M.M. terete da je kao direktor javne ustanove u Prijedoru od 2015. do 2019. godine nesavjesno postupala u službi.

Znala je, dodaju iz policije, da se protivno zakonskim propisima, radnicima isplaćuju naknade za rad u punom iznosu, iako su naknade trebale biti umanjene po osnovu privremene nesposobnosti radnika za rad (bolovanje).

– To je prouzrokovalo štetu gradskom budžetu u iznosu od 24.282 KM- zaključuju u policiji.

hayat.ba

drugi upravo čitaju