DIJASPORA CRNE GORE: MILATOVIĆ NAS VODI U BANKROT I NOVU ZAJEDNICU ‘SRPSKOG SVETA’

dijaspora crne gore: milatović nas vodi u bankrot i novu zajednicu ‘srpskog sveta’

Poručio je da Milatović dijasporu pokušava da koristi za “lične ciljeve i promociju” i pozvao državljane Crne Gore da mu ne daju glas 2. aprila.

  • Ovom prilikom želim da ukažem na ponovne manipulacije kada je u pitanju dijaspora. Sadašnji predsjednik Crne Gore je u više navrata tokom obavljanja svojih odgovornih državničkih poslova imao niz redovnih i plodotvornih aktivnosti sa dijasporom. To nam je bila prilika da pružimo podršku razvoju naše države i da u predsjedniku i državim institucijama prepoznamo iskrenu podršku našem radu – rekao je Bukilić.

Međutim, istakao je, od avgusta 2020. podrška Vlade Crne Gore je u potpunosti izostala.

  • To je dovoljan dokaz da gospodin Milatović dijasporu upravo pokušava da koristi za lične ciljeve i promociju. Do nedavno nismo ni znali ko je zadužen za pitanja dijaspore u Vladi Crne Gore. Isto smo saznali kada su počeli sa prijetnjama o oduzimanju državljanstva dijaspori – poručio je zamjenik predsjednika Saveza asocijacija Crne Gore u Njemačkoj.

Prema njegovim riječima, nisu svjesni da biti pripadnik dijaspore/iseljenika je “osjećaj koji se ne može opisati onima koji su život proveli sa svojima najmilijima”.

  • To nas uslovljava da budemo jači, hrabriji, a manifestuje se ponosnom i prkosom kada nam je domovina i naši najmiliji ugroženi – dodao je on.
dijaspora crne gore: milatović nas vodi u bankrot i novu zajednicu ‘srpskog sveta’
DIJASPORA CRNE GORE: MILATOVIĆ NAS VODI U BANKROT I NOVU ZAJEDNICU ‘SRPSKOG SVETA’

Ovog puta, smatra Bukilić, ugroženost dolazi od jednog ko je i sam u jednom periodu svog života bio dijaspora.

  • Bez svojih po svijetu je trebalo da postane jedan poput nas. Ne onaj ko je spreman da svoju državu na tacni da srpskim i ruskim oligarsima – naglasio je.

Poručuje da dijaspora sve daje za svoju državu.

  • Upravo radeći u razvijenim zemljama svojim znanjem, novcem, iskustvom, kontaktima na najbolji način pomažemo svojoj zemlji. Svaki iseljenik zna da ako vrijedi u zemlji prijema ne vraća se u svoju državu do penzije. Onaj ko je propao tamo gdje je otišao da stvara mora da se vrati odakle je krenuo, a da bi opravdao svoj neuspjeh prikazuje se onako kako njemu djeluje dovoljno dobro. Zaboravlja da je u svijetu elektronskih komunikacija vrlo lako provjeriti ko je ko, ma gdje god se nalazio na planeti – istakao je Bukilić.

Zato, poručio je Milatoviću, “brinite svoju brigu”.

  • Ostavite dijasporu na miru i ne pokušavajte je ponižavati Vašim ocjenama. Onaj ko ne umije uvažiti sagovornika i biti državnik u pravom smislu te riječi nema što da radi ni u dijaspori ni sa dijasporom. Odnos prema dijaspori od 30. avgusta 2020. godine ne postoji. Intelektualce u dijaspori ste marginalizovali u svim sferama života Crne Gore gdje su bili zastupljeni do preuzimanja vlasti od strane apostola. Jasno nam je da Vam ne odgovara da dijaspora prepoznaje put ka dužničkom ropstvu u koji nas vodite od projekta “Evropa sad”. Zaduživanje koje je u par dana rezultiralo cifrom od oko 750 miliona eura i najnovija zaduženja po kamatnim stopama od oko 10 odsto , umjesto nekadašnjih dva odsto jasno govore o ekspertskim kapacitetima i dostignućima apostolske Vlade čiji je istaknuti član bio i gdin Milatović – jasan je Bukilić.

Prema njegovim riječima, gospodin Milatović , kao predsjednički kandidat, “nije javno iznio stav o genocidu u Srebrenici, sankcijama Rusiji, priznanju Kosova , te je stoga jasno za čije interese i račun radi”.

  • Zato pozivam državljane Crne Gore da ne nasijedaju na obmane i ne daju glas Jakovu Milatoviću koji promoviše vrijednosti istočne civilizacije, vodi nas u bankrot i novu zajednicu “srpskog sveta” jer mu država nije otadžbina već moneta za potkusurivanje Srbiji kao naknada za bol za Kosovom. Nezavisnu Crnu Goru Milatović vidi kao smetnju ostvarivanju velikodržavnih projekata – zaključuje Bukilić, piše AntenaM.

hayat.ba

drugi upravo čitaju