DETALJI ISTRAGE: KAKVA JE BILA ULOGA STUDENTICE UHAPŠENE U SARAJEVU U UBISTVU RANKA ESKOBARA U BEOGRADU?

detalji istrage: kakva je bila uloga studentice uhapšene u sarajevu u ubistvu ranka eskobara u beogradu?

Srbijanski mediji objavili su nove detalje o tome kakva je bila njena uloga u ovom zločinu.

Osim Šabanović, u Beogradu je uhapšena i jedna maljoletnica (17), a sumnja se da su radile po nalogu pripadnika kavačkog klana.

Ranko Eskobar je označavan kao jedan od vođa nikšićkog klana i čovjek blizak “škaljarcima” i ubijenom vođi te grupe, Jovanu Vukotiću. Odatle i sumnja da su maloljetnica, Azra i još tri mladića za njegovo ubistvo trebali da budu nagrađeni od strane “kavčana”, piše Kurir.

Prema saznanjima beogradskog lista, njih dvije su, zajedno sa odbjeglim Markom Pjanovićem iz Brčkog, namamile Radoševića na sastanak na koji su umjesto njih došle ubice, zbog čega su uhapšeni Stefan Z. (28) i Luka V. (26) kao direktni izvršioci.

  • Azra i Marko, koji su u ljubavnoj vezi, su se pretvarali da su kupci automobila, pošto je žrtva prodavala kola. Bili su dan ranije na Eskobarovom placu polovnih vozila, kao zainteresovani kupci, navodno dogovorili su kupovinu Volkswagena. Sutradan su u zakazano vrijeme za kupoprodaju, na pumpu umjesto njih dvoje, došli egzekutori”, navodi sagovornik Kurira iz istage.

Kako dodaje, sumnja se i da se maloljetnica sa njim prethodno dopisivala u vezi sa automobilom.

Inače, Stefan i Luka su uhapšeni u iznajmljenom stanu na dan na Novom Beogradu, a sa njima je bila i maloljetnica (17), dok je Azra uhapšena po potjernici u studentskom domu u Sarajevu.

Šabanović je rođena 2001. godine u Brčkom gdje je završila srednju školu a potom je u Sarajevu upisala Fakultet političkih nauka gdje trenutno studira na odsjeku za Socijalni rad.

hayat.ba

drugi upravo čitaju