Depp dobio tužbu za klevetu protiv Amber Heard: Mora mu platiti 15 milijuna dolara!

Sud u Virginiji odlučio je u srijedu da je glumica Amber Heard oklevetala svog bivšeg supruga Johnnyja Deppa zbog čega mu je dužna na ime odštete platiti 15 milijuna dolara, dok on njoj treba platiti dva milijuna jer je sud uvažio i neke elemente njezine protutužbe.

Depp (58), zvijezda “Pirata s Kariba”, tužio je Heard za 50 milijuna dolara i tvrdio da ga je oklevetala kada se nazvala “javnom osobom koja predstavlja obiteljsko nasilje”.

Heard (36) je uložila protutužbu za 100 milijuna, rekavši da ju je Depp okaljao kada je njegov odvjetnik njezine optužbe nazvao “prevarom”.

Depp je nijekao da je udario Heard ili bilo koju drugu ženu i tvrdio da je ona ta koja je bila nasilna u njihovom odnosu.

Sud je presudio i u korist Heard u nekim dijelovima njezine protutužbe protiv Deppa zaključivši da je i on oklevetao bivšu suprugu, te joj je dodijelio odštetu od 2 milijuna dolara.

Tijekom šestotjednog suđenja javnost je mogla pratiti detaljna svjedočenja i dobiti uvid u eksplicitne dokaze o turbulentnom odnosu holivudskog para.

Depp i Heard vjenčali su se u veljači 2015. Razvod je okončan oko dvije godine kasnije.

U središtu pravnog procesa bio je tekst iz prosinca 2018. koji je napisala Heard za Washington Post u kojem je govorila o obiteljskom nasilju.

U članku se nije navodilo ime Johnnyja Deppa ali njegovi su odvjetnici rekli da je bilo jasno da se Heard referirala na njega.

Tijekom šest tjedana svjedočenja, odvjetnici su kazali da je ona govorila istinu i da joj pravo daje prvi amandman američkog Ustava koji se tiče slobode govora.

Porota je mogla čuti snimke njihovih svađa i pogledati fotografije Deppovog okrvavljenog prsta. Do toga je došlo, kazao je glumac, kada je Heard na njega bacila bocu votke 2015.

Ona je to nijekala i rekla da se samo branila od njegovog seksualnog napada.

Nekoć jedna od najvećih holivudskih zvijezda, Depp je rekao da su ga tužbe bivše supruge koštale “svega”. Novi “Pirati” su na čekanju, a Depp je zamijenjen u franšizi “Fantastične zvijeri”.

Depp je prije manje od dvije godine izgubio spor protiv Suna, britanskog tabloida koji je za njega rekao da “mlati suprugu”. Sudac londonskog Visokog suda presudio je da je on u više navrata napao Heard.

Deppa presuda vratila u život, Heard slomljena

Depp je istaknuo da ga je presuda vratila u život.

“Nakon šest godina, sud me vratio u život. Doista sam dirnut”, rekao je u jednoj od objava na Instagramu.

Heard je u priopćenju rekla da je slomljena presudom i izrazila “neizrecivo razočaranje”.

“Slomljena sam činjenicom da brdo dokaza nije bilo dovoljno da se suoči s daleko većom moći, utjecajem i nadmoćnošću mog bivšeg muža”, poručila je odmah nakon što je pročitana presuda.

“Dodatno sam razočarana zbog onoga što ova presuda znači za druge žene. To je nazadovanje. To stavlja pod znak pitanja ideju da nasilje prema ženama treba biti ozbiljno shvaćeno”, rekla je.

Hina

  • Znanstvenici otkrili neobičnu povezanost između starosti, sporog hoda i problema s pamćenjem
  • Netflix krenuo s testiranjem zabrane dijeljenja lozinki
  • Biden ukinuo sankcije u zračnom prometu s Kubom, ali i druge odluke koje je nametnuo Trump
  • Evo koliko traje seks kod većine ljudi: Jeste li iznad prosjeka?
  • Uz visoke cijene goriva u BiH se očekuju i nestašice, država ne radi ništa

Depp dobio tužbu za klevetu protiv Amber Heard: Mora mu platiti 15 milijuna dolara! Dnevni.ba.

drugi upravo čitaju