Danska kraljica pojavila se u najljepšoj haljini za proljeće: Mogu je nositi sve žene od 40 do 70 godina

danska kraljica pojavila se u najljepšoj haljini za proljeće: mogu je nositi sve žene od 40 do 70 godina

Danski kralj i kraljica zaputili su se na tradicionalnu ljetnju turneju po moru, njihovu prvu otkako je Frederik u januaru ove godine stupio na prijesto. Na pristaništu se okupio ogroman broj ljudi koji su kraljici uručivali bukete cvijeća, dok su kralju uzbuđeno mahali.

Kraljevski par je bio svečano obučen i lijepo raspoložen – oboje su se sve vreme osmjehivali i uzvraćali pozdrave okupljenoj masi. Kralj Frederik nosio je vojnu uniformu uz ambleme i ordenje, a kraljica Mary je još jednom dokazala da sa pravom važi za jednu od najbolje obučenih dama na svijetu.

Lijepa 52-godišnjakinja izabrala je predivnu, veoma ženstvenu svilenu haljinu midi dužine, koja neodoljivo podsjeća na neke od kreacije koje je već nosila Kate Middleton. Modni stručnjaci su u više navrata povukli paralelu između britanske princeze i nove danske kraljice, a njihov stil se zasniva na istim temeljima – damskim, elegantnim komadima koji su klasični i otmjeni.

danska kraljica pojavila se u najljepšoj haljini za proljeće: mogu je nositi sve žene od 40 do 70 godina danska kraljica pojavila se u najljepšoj haljini za proljeće: mogu je nositi sve žene od 40 do 70 godina danska kraljica pojavila se u najljepšoj haljini za proljeće: mogu je nositi sve žene od 40 do 70 godina

Maryna haljina je lepršava, krase je puf rukavi i rol kragna, a riječ je o teget kreaciji ukrašenoj bijelim tufnicama – ovaj dezen je neprolazni trend koji se iznova javlja svakog proljeća i ljeta. Vrlo je upečatljiv i atraktivan, a opet nenapadan.

Izdanje je upotpunila kožnim teget salonkama, tankim, bijelim kaišem oko struka i prelijepim, romantičnim fascinatorom u bijeloj boji sa detaljima od čipke i trodimenzionalnog cvijeća. Diskretan nakit je svemu dao finalni šik pečat.

The post Danska kraljica pojavila se u najljepšoj haljini za proljeće: Mogu je nositi sve žene od 40 do 70 godina appeared first on Azra Magazin.

azra.ba

drugi upravo čitaju