Dan žalosti u Tuzli zbog stravičnog ubistva Amela Čičkušić i njenog dvoje djece

dan žalosti u tuzli zbog stravičnog ubistva amela čičkušić i njenog dvoje djece

Gradonačelnik Tuzle Zijad Lugavić proglasio je Dan žalosti na području grada Tuzle zbog tragičnog događaja i gubitka života naše sugrađanke Amele Čičkušić i njene dvoje maloljetne djece A.Č. (9) i A.Č. (2).

Dan žalosti će biti obilježen spuštanjem zastava na pola koplja na zgradi Gradske uprave Tuzle, kao i na zgradama javnih preduzeća i javnih ustanova u gradu Tuzli.

U skladu s Danom žalosti, neće biti održavani programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera na javnim mjestima. Također, neće se puštati glazba u ugostiteljskim i drugim javnim objektima.

– Svi mediji s područja grada Tuzle su obavezni prilagoditi svoje programe Danu žalosti i suzdržati se od emitiranja sadržaja koji bi mogli narušiti solidarnost i suosjećanje s obitelji i prijateljima naših tragično stradalih sugrađana.

Gradonačelnik Grada Tuzle, Zijad Lugavić, izražava najdublje saučešće obitelji, prijateljima i svim građankama i građanima Tuzle koji su pogođeni tragičnim gubitkom života Amele Čičkušić i njene dvoje maloljetne djece A.Č. (9) i A.Č. (2) – navodi se u saopćenju.

Podsjećamo, Amelu i njenu dvoje djece su surovo ubili njen muž Mujaga Čičkušić, nakon čega je izvršio samoubistvo.

Objava U Tuzli Dan žalosti zbog stravičnog ubojstva Amele Čičkušić i njeno dvoje djece pojavila se prvi puta na Posušje.info.

Izvor: ( www.posusje.info / Javno.ba )

drugi upravo čitaju