DAMIR ĐEDOVIĆ: Lana ide po najveći plasman i sposobna je za to

Plivačica Lana Pudar je još jednom obradovala Bosance i Hercegovce svojim sportskim uspjesima, ovog puta u sklopu Mediteranskih igara u Oranu (Alžir) gdje je osvojila dvije zlatne medalje (200m delfin i 100m delfin), a odmah potom preselila u rumunjski Otopeni pored Bukurešta gdje od jučer nastupa na juniorskom Europskom prvenstvu.

Osim zlatnih odličja na MI pored njenog imena odsad stoji i da je vlasnica rekorda MI na 100m delfin.

 – Otišla je očito spremna na Mediteranske igre. Ne bih htio da djelujem arogantno, ali mi smo tako nešto očekivali. Mislili smo se da li da ide na MI, ali htjeli smo ispoštovati Olimpijski odbor BiH, pošto su nam zaista puno pomogli u prethodnom periodu po pitanju priprema i odlazaka na druga natjecanja. Osjećali smo obvezu da ispoštujemo OOBiH i zato smo uzeli sudjelovanje na MI. Cilj nam je bio da Lana otpliva dobro utrke na 200m i 100m delfin, govori Damir Đedović, predsjednik i trener u KVS Orka Mostar.

Rekord MI

S obzirom da je trebala odmah poslije finala za Bukurešt, postojala je dvojba.

 – Bilo je malo nezgodno to što je odmah poslije utrke morala na avion za Bukurešt pa smo bili i u dilemi da li uopće da pliva. Međutim ona je inzistirala i nije htjela propustiti tu utrku. Nismo se nadali ovakvom rezultatu, odnosno rekordu MI, ali motivacija je zaista bila na vrhunskom nivou tako da je odradila fantastične MI, ističe Đedović.

Njenih 57.55 na 100m delfin joj je drugi najbolji rezultat u ovoj disciplini.

 – Nisam siguran da će po vremenima biti bolje na Europskom juniorskom jer dosta je umorna. Slijedi joj treće veliko natjecanje u tri tjedna. Idemo odraditi na plasman koliko možemo i nadam se da je u njoj ostalo dovoljno goriva da može odraditi kako treba, kazao je Đedović.

Treće natjecanje

Pomjeranje termina plivačkog natjecanja na MI je otvorilo Lani prostor za sudjelovanje na tri natjecanja.

 – Htjeli smo pokušati skupiti što više iskustva za ono što nas očekuje u narednom periodu i ovakav raspored natjecanja u narednom periodu neće biti moguć. Ona ide na najveći plasman u sve tri discipline u kojima će nastupiti. Sposobna je za to definitivno, ali moramo vidjeti na koji način se odrazilo natjecanje na MI i koliko će se uspjeti oporaviti. Od toga će najviše ovisiti rezultat koji će postići, napomenuo je Đedović.

Europsko juniorsko prvenstvo je za Lanu počelo jučer kvalifikacijama na 100m delfin. Lana će potom plivati i na 200m pa onda i 50m delfin.

 – Potom će se rekuperirati i odraditi mini ciklus priprema za Europsko seniorsko prvenstvo u Rimu koje se održava od 11. do 18. kolovoza i mislim da bi nakon određenog odmora i adaptacije i novog ciklusa priprema mogla postići svoja najbolja vremena. To će ovisiti od mnogo toga, ali ono što je dosad uradila govori da bi mogla napraviti dobre rezultate, zaključio je Damir Đedović.

Pudar zadovoljna

U ovako gustom rasporedu iz njenog kluba ističu da Lana Pudar trenutno nije dostupna za izjave medijima. Njenu jedinu reakciju smo dobili sa njenih osobnih društvenih mreža.

 – Jako sam zadovoljna i jako mi je drago što sam i na 200 i na 100 metara ostvariti ovakav uspjeh. Drago mi je i zbog obaranja rekorda Mediterana. Ovo je moje drugo najbrže vrijeme ikada na 100 metara delfin i to je znak da se mogu nadati boljim vremenima kad budem odmornija i kad bude rjeđi raspored, izjavila je Lana.

Piše: Ersan Bijedić

desk@dnevni-list.ba

The post DAMIR ĐEDOVIĆ: Lana ide po najveći plasman i sposobna je za to appeared first on Dnevni.ba.

dnevni.ba

drugi upravo čitaju