ČUVENA ADVOKATICA uskoro puni 50, a ima TIJELO KAO VRETENO: Nikad nije držala dijetu

Amal Kluni je jedna od najmoćnijih i najcjenjenijih međunarodnih advokata za ljudska prava na svijetu, a pored toga ona je supruga jednog od najzgodnijih glumca i reditelja Džordža Klunija. Uprkos tome što uveliko gazi 5. deceniju važi za jednu od najzgodnijih žena koja nikad nije imala problem s viškom kilograma.

Mnogi se pitaju u čemu je tajna njene ishrane, a zanimljivo je da nikada nije držala dijete. Amal se svog gastronomskog rituala koji se sastoji od nekoliko obroka dnevno. Najvažniji je, naravno, doručak jer je to doba dana rezervisano za ekstremno zdrave namirnice, koje osiguravaju dovoljno energije.

čuvena advokatica uskoro puni 50, a ima tijelo kao vreteno: nikad nije držala dijetu

Na primjer, supa od morskih algi sa tvrdo kuhanim jajima. Supa, pa još od algi, to možda nije konvencionalan doručak, ali Amal očigledno pomaže, budući da se najčešće nađe u njenom prvom obroku.

Ručak

I ručak ima snažnu mediteransku crtu. Kako je nedavno rekla za “Vogue”, obično je ona ta koja šefuje u kuhinji, a majstor je za špagete sa mini-ćuftama od ćurećeg mesa i pileća prsa u sosu od limuna. Salata mora da bude vitaminska bomba, i uglavnom predstavlja miks svježeg sezonskog povrća.

Amal Kluni ne bježi ni od ukusne večere, iako ne izgleda tako. Kada borave na jezeru Como, na meniju su obično italijanski specijaliteti. Džordž se svojevremeno pohvalio da bi njegova supruga mogla da radi kao pica-majstor u najboljim tratorijama. Omiljena im je “margarita” sa dodatkom rukole, a u repertoar uključe i ponešto iz kuhinje Libana, zemlje iz koje Amal vodi poreklo, kao i indijska i japanska jela.

– Sama pravi vrhunske njoke i pesto sos, prste da poližeš! – otkriva slavni glumac.

čuvena advokatica uskoro puni 50, a ima tijelo kao vreteno: nikad nije držala dijetu

Omiljene porodične grickalice su kokice, naročito dok uživaju u kućnom kinu. Amal ističe da je važno unositi i dosta tečnosti, pa pije najmanje dvije litre obične vode tokom dana, a ponekad se osvježava uz koktel koji je osmislila sa Džordžom i njihovim prijateljima.

Glavni sastojak je tekila, uz dodatak sirupa od limete, nektara od agave i brusnica. Zvanično je predstavljen kada se par Kluni vjenčavao u Veneciji 2014. godine.

Stil

pressmediabih.com

drugi upravo čitaju