CRNOGORSKI SUD ODREDIO PRITVOR KRALJU KRIPTOVALUTA: DO KWON I HON CHANG HTJELI POBJEĆI U DUBAI

crnogorski sud odredio pritvor kralju kriptovaluta: do kwon i hon chang htjeli pobjeći u dubai

  • Pritvor je određen osumnjičenima zbog okolnosti koje ukazuju na opasnost od bijega budući da su isti strani državljani s adresom prebivališta u Singapuru, te da se istima na nesumnjiv način ne može utvrditi identitet. Saslušanje osumnjičenih bilo je zakazano danas u Osnovnom sudu u Podgorici, a branitelj osumnjičenog H. C. J. tražio je izuzeće suca jer nije osigurao tumača korejskog jezika, odbio je da komunicira na engleskom jeziku na kojem je komunicirao kod državnog tužitelja”, navodi se u priopćenju Osnovnog suda u Podgorici.

Do Kwon i njegov poslovni partner Hon Chang-joon uhapšeni su u četvrtak na aerodromu u Podgorici, prilikom ukrcavanja za let na liniji Podgorica – Dubai. Kod njih su pronađene putovnice Kostarike, Koreje i Belgije.

Kako je ranije kazao crnogorski ministar unutarnjih poslova Filip Adžić Do Kwon, trgovac kriptovalutama, jedan je od najtraženijih svjetskih bjegunaca.

Prema medijskim navodima “kralj kriptovaluta” stoji iza gubitaka većih od 40 milijardi dolara uzrokovanih kolapsom dviju kriptovaluta, terraUSD i Luna, na kojima su do kraja maja 2021. mnogi investitori zaradili milionske iznose.

U maju te godine te dvije valute su kolabirale i njihova vrijednost pala je na nulu.

Interpol je u septembru prošle godine raspisao tjeralicu za njim, a vjeruje se da se Kwon od kraja prošle godine krio u Srbiji.

hayat.ba

drugi upravo čitaju