-4.1 C
Sarajevo
Čet, 02, 23

CRNA GORA: ISTRAŽUJU KO JE ‘LIKEOM’ PREVARIO GRAĐANE

Iz Uprave policije je ranije saopšteno da je samo na Telegram grupi platforme “Cheil Worldwide” bilo oko 3.700 članova iz Crne Gore. Prethodnih dana je platforma prestala da funkcioniše.

  • Policija je obavjestila dežurnu tužiteljicu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, koja je izdala obavezujuće naloge za postupanje, u cilju utvrđivanja osnova sumnje da je učinjeno krivično djelo za koje se goni po službenoj dužnosti i ko je učinilac – saopštio je Radiju Slobodna Evropa državni tužilac i portparol u ODT Vukas Radonjić.

U piramidalnim šemama svaki učesnik treba da odradi neki zadatak za nadoknadu, u ovom slučaju da lajkuje određene sadržaje na društvenim mrežama, a napreduje ukoliko u sistem uvede više ljudi.

Njihov princip je, kao kod “Cheil Worldwide”, da se šire među korisnicima po preporuci i pričanju ličnog iskustva o dobroj zaradi.

Da bi se ušlo u sistem, svaki korisnik mora da uplati određenu sumu novca koju će, navodno, brzo vratiti brzom i višestrukom zaradom.

U Zakonu o zaštiti potrošača se kao obmanjujuća poslovna praksa navodi i uspostavljanje, vođenje ili promocija piramidalnih promotivnih programa.

U njima, precizira Zakon, potrošač određenim činjenjem stiče mogućnost da dobije naknadu koja prvenstveno potiče od uvođenja drugih potrošača u piramidalni program, a ne od kupovine ili korišćenja proizvoda.

hayat.ba

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Supported by TNT Grupacija
Mirko
Mirkohttps://javno.ba
Mirko je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istraživač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.

drugi upravo čitaju

MOŽDA VAS ZANIMa