16 C
Sarajevo
Sub, 09, 22

Čovićeva posla: Doktorat za doktorat, vraćena usluga rektoru Zagrebačkog univerziteta

SARAJEVO, (Patria) – Rektoru Sveučilišta u Zagrebu Damiru Borasu u četvrtak je uručeno priznanje, počasni doktorat Sveučilišta u Mostaru, kao "istaknutom znanstveniku na području informacijskih znanosti i zbog suradnje s akademskom i znanstvenom zajednicom ove visokoškolske ustanove u Mostaru".

Najviše priznanje koje Sveučilište u Mostaru (SUM) dodjeljuje istaknutim naučnicima i uglednim javnim osobama na svečanoj sjednici Senata rektoru Borasu uručio je rektor SUM-a Zoran Tomić.

Kako je objašnjeno, počasni doktorat Borasu je dodijeljen za "izniman međunarodni ugled, osobito kao znanstveniku na području informacijskih znanosti" te za "suradnju s akademskom i znanstvenom zajednicom Sveučilišta u Mostaru, čijemu ugledu, razvoju, što većoj vidljivosti i prepoznatljivosti neprestano pridonosi".

"Dodjela naslova 'doctor honoris causa' meni kao rektoru Sveučilišta u Zagrebu nije samo priznanje meni osobno, nego i priznanje cijelomu Sveučilištu u Zagrebu koje je u svojoj višestoljetnoj povijesti, mijenjajući imena i ustroj, nosilo i ime 'Hrvatsko sveučilište' te je bilo i ostalo, a bit će i ubuduće stožerna hrvatska nacionalna institucija u području visokoga školstva, znanosti, kulture i umjetnosti, transfera tehnologije i znanja, društvenih djelatnosti i čuvar hrvatskoga nacionalnog identiteta, čuvar hrvatskoga jezika i čuvar europskih vrijednosti", rekao je Boras obraćajući se na svečanoj sjednici Senata SUM-a.

Tomić je izjavio kako je Boras prošao put od uglednog i renomiranog profesora pa sve do rektora Sveučilišta u Zagrebu.

"Jednom riječju, vizionar i utemeljitelj, Damir Boras profesor je koji ispunjava sve akademske zadatke koji su mu povjereni", kazao je Tomić.

Budući da Sveučilište u Mostaru važi kao partijska obrazovna institucija HDZ-a u kojoj se ništa značajno ne dešava bez znanja ili određenja lidera ove stranke Dragana Čovića, vijest o uručivanju počasnog doktorata Rektoru Sveučilišta u Zagrebu teško da može ikoga iznenaditi. 

Podsjećamo da je upravo Boras sredinom 2018. godine predložio da se lideru HDZ-a Draganu Čoviću dodijeli počasni doktorat Sveučilišta u Zagrebu za, kako su tada naveli, "njegov ukupan akademski rad, angažman kao profesora i političara".

  U SUSJEDSTVU PROBLEMI S RADNOM SNAGOM: BEZ POSLA 20 DOKTORA NAUKA, NA BIROU RADA I 337 MAGISTARA

nap.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Supported by TNT Grupacija
Mirko
Mirkohttps://javno.ba
Mirko je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istraživač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.

drugi upravo čitaju

MOŽDA VAS ZANIMa