ČOLINA: Hvala bogu da ovo konačno počinje

U pripremama koje su se dosta odužile ljubuški Izviđač je odigrao trinaest test utakmica dok u klubu nisu konačno saznali da prvenstvo Bosne i Hercegovine za rukometaše kreće 7. kolovoza.

Preostalo im je još posljednja dva tjedna rada do prve utakmice s Maglajom.

 – Hvala bogu da imamo termin početka prvenstva. Predugo je trajao pripremni dio, mi smo to probali iskoristiti da neke stvari popravimo. Imamo dosta mladih igrača među kojima ima onih s nedovoljno iskustva ili nedovoljno pravih minuta. To smo sve probali ukomponirati u hodu koliko smo mogli. Čekamo sad početak, govori trener Toni Čolina.

Sad je problem kako odigrati još jednu pripremnu utakmicu uoči starta.

 – Neki su se klubovi već dogovorili, a nama su daleko protivnici s kojima bi možda mogli igrati. Možda odigramo još jednu utakmicu između sebe, priča trener Skauta.

Trener Čapljine, Nikola Bartolović, je kazao da je neizvjesnost oko starta prvenstva ponekad utjecala na moral igrača i fokus na pripremu.

 – Nama je od početka priprema parola da budemo fokusirani na svoje zadatke, dok na vanjske faktore ne možemo utjecati. To nam je stalno bila glavna tema. Neke stvari nisu funkcionirale od početka, a probali smo razvijati svoju igru i podizati je. Neki igrači su dobili više povjerenja nego prije, neki su to iskoristili, a neki su još u fazi zadovoljavanja onoga što tražimo od njih.

ČOLINA: Hvala bogu da ovo konačno počinje

Kaže da sad ostaje sačekati natjecateljski dio i vidjeti gdje su stigli i kako će ekipa reagirati. U posljednjem test susretu su savladali Čapljinu sa 30:22.

 – Zadovoljan sam sa zadnjom provjerom, obrana je bila odlična, napravili smo više prekršaja nego možda zadnje tri utakmice zajedno. Obrana je bila na većem nivou, a napad mora biti još bolji da bi mogli konkurirati. Ova dva tjedna ćemo iskoristiti da dobro treniramo, završimo ono što smo počeli ljetos i krenemo konačno u natjecanje koje nas i pokreće. Sav nemir koji smo dosad imali je u tome što nismo imali termin početka prvenstva, zaključio je Toni Čolina.

Manjak natjecanja prije euro mečeva

Za Izviđač i ekipe koje nastupaju na euro sceni je odgađanje prvenstva možda donijelo još više štete jer će imati manjak natjecateljskog ritma prije ulaska u euro duele.

 – To će pokazati utakmice, ne bih ništa zaključivao, nemam komentar za to. Vjerujem da će moji momci biti spremni da pokažu što znaju.

Zgusnut raspored

Izviđač prvu utakmicu u Premijer ligi igra s Maglajom kući, zatim gostuju Vogošći, dočekuju Mladost (odnosno nekog drugog nakon što iz ovog kluba stigne službena odluka o odustajanju od PL), pa idu Čeliku. Meč s Vogošćom će vjerojatno biti pomjeren jer protivnik tad ima svoj europski susret.

 – Igrat ćemo 18-19 utakmica u dva i pol mjeseca što dovoljno govori o onome što nas očekuje, rekao je Čolina o rasporedu dosta uzrokovanom odugovlačenjem starta lige.

TEST MEČEVI

Metković        25:28

Čapljina          31:25

Veszprem 2     29:29

NEKA 39:28

Ribola 30:28

Trogir  30:31

Trogir  36:33

Bosna (V)       29:28

Dubrava (Z)    25:29

Borac  28:35

Lovćen            23:28

Lovćen            25:29

Čapljina          30:22

Piše: Ersan Bijedić

[email protected]

The post ČOLINA: Hvala bogu da ovo konačno počinje appeared first on Dnevni.ba.

dnevni.ba

drugi upravo čitaju