Cityju i Chelseaju prijeti izbacivanje iz Premier lige?

Kako piše britanski “Times”, nogometnim klubovima Manchester Cityju i Chelseaju prijeti izbacivanje iz Premier lige.

Everton je nedavno kažnjen s 10 bodova zbog kršenja pravila financijskog fair playa. U prethodne tri godine “Karamele” su poslovale s gubitkom većim od 19 milijuna kuna. Stoga se postavilo pitanje – ako je Everton zaslužio ovakvu kaznu, što je onda s klubovima koji su u još većem prekršaju?

Prvi spominje City, sa 115 kršenja istih pravila, dok su Chelseajevi poslovi bili zapaženi zbog nepravilnosti u plaćanju tijekom ere Romana Abramoviča.

Spomenuti “Times” potvrdio je pisanje drugih britanskih medija o potencijalnom izbacivanju ta dva tima i dodatno proširio priču. Prema njihovim izjavama, ako se pred neovisnim regulatornim tijelom dokaže krivnja Cityja i Chelseaja, postoje dvije opcije – izbacivanje ili oduzimanje po 30 bodova.

“Guardian” trenutnu situaciju uspoređuje s potresima i ističe da su oni ponekad samo najava još većeg seizmičkog događaja. Upravo je taj medij otkrio priču o desecima milijuna koje su Abramovičeve tajne tvrtke isplatile u razdoblju od 2012. do 2019. godine.

Vodeća sportska odvjetnica Catherine Forshaw smatra da su dva kluba u nezavidnoj poziciji.

– Ako ste odvjetnici u tim klubovima, bit ćete daleko zabrinutiji nakon presude Evertonu. Sada postoji presedan. Gledajući Everton u usporedbi sa Cityjem i Chelseajem, čini se da je njihov napad daleko manji. Tako da ne mislim da je ispadanje potpuno izvan mogućnosti, istaknuo je Forshaw.

Sportska centrala

drugi upravo čitaju