Britanska glumica probala i ocijenila slatkiše iz Bosne i Hercegovine: Emisija sa rahat lokumom


Britanska glumica Emma A. Gould već neko vrijeme živi u Zagrebu, a na društvenim mrežama dijeli recenzije regionalne hrane, glazbe i običaja. Tako je došao red i na Bosnu i Hercegovinu da isproba i ocijeni neke od domaćih slatkiša.

Ema je u videu pitala svoje pratitelje da li su probali neki od slatkiša, a otkrila je kako je dobila rahat lokum, bosanski lokum, štrudlu i krem ​​štapiće i odlučila da ih proba.

„Prva na redu je štrudla s nadjevom od čokolade. Provjerila sam – ovo je bosanski slatkiš, prije nego ljudi kažu da ga mogu kupiti i u Hrvatskoj”, rekla je prije nego što ga je probala i ocijenila.

Rekla je da je jako ukusna i dodala: “Ocjena 8 od 10”.

Zatim je probala bosanski lokum: “Jako su fini, sviđaju mi ​​se jer okus oraha nije pretjeran – samo malo daju hrskavost”. Vrlo jednostavno, mislim da bi bile odlične uz pekmez. Ocjena 7/10″. Najviše su joj se svidjeli krem ​​stickovi kojima je dala ocjenu 10.

Posljednji je na redu bio rahat lokum: “Nemam pojma kakvog je okusa, ne mogu to objasniti.” Ne razumijem kakvog bi okusa trebalo biti. Ocjena 5 od 10 jer mi se niti sviđa niti ne sviđa”.


pressmediabih.com

drugi upravo čitaju