Branka Sovrlić devedesetih prva dizala suknju: “Muž je želio da se vidi sve”

Branka Sovrlić tvrdi da je prva koja je na estradi zadigla suknju u nekom spotu. Svojevremeno, naime, po uzoru na Merilin Monro iz „Sedam godina vjernosti”, pokazala je noge pa napravila opšti šou na sceni. Sve se odvilo 1993. godine, a ostalo ovekovječeno u ekranizaciji hita „A tebe nema”.

Na nagovor supruga Sadika Pašića postala je seks simbol i snimila čak 28 kadrova, što inače nije bio slučaj kod pjevačica.

– U spotu za megahit „A tebe nema” moj muž je insistirao da budem kao Merilinka. Suknjica je letjela. Moj suprug je htio da se sve vidi. Taj spot je bio revolucija. Prije toga su pjevačice u spotovima šetale po parku i imale dva, tri kadra, a ja sam imala, vjerovali ili ne, 28 – otkrila je Branka, pa je naglasila i kako je Sadik njoj taj spot izrežirao.

Sa druge strane, govoreći o poslu i karijeri u jednoj emisiji, ispričala je kako ima kolegicu na koje je ljuta, jer „izlaze na scenu u stvarima koje nose po ulici ili kući”.

– Neke pjevačice su uvele užasan trend da izađu na scenu u krpicama koje su nosile po kući ili po gradu. Posebno mi je ružno kad vidim da pjevaju odjevene u kapute. Ima kolegica koje, kako su se šetale po ulici, tako izađu na scenu. Ja im to ne bih dozvolila – izjavila je Branka pa dodala kako je sama uvijek imala više kombinacija i veoma je vodila računa da se na istom mjestu ne pojavi u nečemu što je već nosila.

– Nekada smo na nastupe donosili po dvije kombinacije, pa nam kostimograf kaže šta je bolje i primjereno, a ne da izađeš u kaputu na sceni. Imaju neke pjevačice koje su izlazile na scenu u kaputu. To ne ide tako! Ja sam imala svaki dan neki nastup. Morala sam da zapisujem gdje sam šta obukla da ne bih ponavljala garderobu – rekla je Sovrlićeva koja još od devedesetih „šeta Versace” kad joj se za to ukaže prilika.

– Još davne 1995, na čuvenom „Poselu”, nosila sam komplet „Versace”. Toliko se zarađivalo da sam mogla sebi to da priuštim. Imali smo kod nas toliko posla da nismo morali da idemo u inostranstvo da radimo… „Versace” je imao stvari za scenu. Mi smo se nekada scenski bolje oblačili nego ovi danas. Poslije je došlo neko vrijeme kada su se pjevači oblačili apa – drapa za scenu – objasnila je, pa dodala kako je jedna od onih koje su za markirane stvari znale prije većine.

Osvrnuvši se na svoj brak, ne ustručava se pohvalila i time kako su ona i njen izabranik za života mnogo stekli.

– Paja, odnosno Sadik Pašić, moj muž i ja smo stekli mnogo. Bez lažne skromnosti, mi smo milioneri – rekla je jednom prilikom ona koja bi, priznala je jednom, mnogo šta i dala samo da se osvraila i kao majka.

– Voljela bih da imamo mnogo manje, a da nam je Bog, odnosno ta neka viša sila, sudbina, podarila djecu, odnosno bar jedno dijete. Ovako bi neko rekao: „Džaba sve!” Jednostavno nam se nije dalo da u savršenom braku, s mnogo ljubavi i poštovanja, postanemo i roditelji. Bog, izgleda, ne da sve – kazala je jedne prilike za medije.

(express/24sedam)

Branka Sovrlić devedesetih prva dizala suknju: “Muž je želio da se vidi sve” Express.

express.ba

drugi upravo čitaju