15 C
Sarajevo
Čet, 03, 23

BRAĆA VRANJEŠ BRUTALNO PRETUKLI MOMKA I DJEVOJKU U BANJOJ LUCI: KAŽNJENI SAMO NOVČANO

BRAĆA VRANJEŠ BRUTALNO PRETUKLI MOMKA I DJEVOJKU U BANJOJ LUCI: KAŽNJENI SAMO NOVČANO

Podsjećamo, oni su ispred restorana Agape napali i nanijeli povrede Dušanu Komljenoviću i njegovoj tadašnjoj djevojci, a sada supruzi Anji Komljenović.

Navodno je Ognjen Vranješ dobio je kaznu od šest hiljada KM, a Stojan od dvije hiljade KM.

Tokom zadnjeg ročišta braća Vranješ su izjavili da svjesno i sa razumijevanjem priznaju krivicu i da se sve desilo onako kako je navedeno u optužnici. Obojica su istakla i da krivicu priznaju kako bi se ovaj postupak što prije okončao.

Prema informacija ovog portala, oštećeni bračni par Komljenović se usprotivio ovim kaznama i smatrali su da fudbaleri moraju dobiti strožiju kaznu, međutim i pored toga izrečene su im pomenute novčane kazne.

Prema presudi, napad se desio 20. juna 2020. godine oko 1.50, na Trgu Krajine, u objektu robne kuće Boska, na drugom spratu.

  • Tada je kod pokretnih stepenica Ognjen fizički napao Dušana Komljenovića i Anju (tada Trtić). On je stisnutom pesnicom udario Dušana u glavu u predjelu lica, te mu je tom prilikom izbio tri zuba i oštetio četvrti. Od udarca je Komljenovića pao niz pokretne stepnica sa drugog na prvi sprat – navodi se u presudi.

Nakon toga, Ognjen je oštećenu Anju Komljenović, koja je krenula prema njemu, rukam odgurnuo od sebe.

  • Ona je tom prilikom pala niz pokretne stepenice na prvi sprat i tako usljed pada zadobila teške povrede u vidu krvnog podliva na lijevoj strani grudnog koša. Osim toga zadobila je prelom dva rebra – piše u presudi.

Nakon toga je Ognjen Vrnješ sišao niz pokretne stepenice i ponovo napao Komljenovića.

  • U to vrijeme je i Stojan fizički napao Komljenovića. On mu je prišao sa leđa i boka i udario ga u predjelu glave i vrata, zatim ga noktima šake grebao po vratu – precizirano je u presudi.

Prije zaključivanja sporazuma tužilac Dalibor Vrećo je uzeo izjave od oštećenih u pogledu postavljenih imovinskopravnih zahtjeva.

Anja Komljenović je tom prilikom rekla da postavlja imovinskopravni zahtjev prema Ognjenu Vranješu u iznosu od 20 hiljada KM, a u pogledu kažnjavanja optuženih rekla je da predložene kazne optuženima nisu adekvatne, odnosno da su nisko odmjerene.

Oštećeni Dušan Komljenović je izjavio da postavlja izmovinskopravni zahtjev solidarno prema optuženim Ognjenu i Stojanu Vranješu u iznosu od 15 hiljada KM, te je također istakao da predložene kazne nisu adekvatne i u okvirima sudske prakse u Republici Srpskoj.

Sudija Radmila Medaković je prihvatila sporazume o priznanju krivice i kao olakaštavajuću okolnosti kod njih je uzela to što nisu prethodno osuđivani, da su roditelji maloljetne djece, kao i sve okolnosti ovog događaja.

Braća Vranješ su upozorena da ako ne plate novčanu kaznu u roku, da će sud odrediti njeno prinudno izvršenje u zakonom propisanom roku. Ako novčana kazna ne bude naplaćena putem prinudnog izvršenja u roku od godinu dana, sud će donijeti odluku o zamjeni novčane kazne zatvorom, na način da se za svakih neplaćenih KM, određuje jedan dan zatvora.

Moraju i platiti sudske troškova od 285 KM na ime vještačenja, kao i po 200 KM sudskog paušala.

Ognjen Vranješ je poznat po incidentima, a iz reprezentacije BiH je izbačen jer je na ruci istetovirao portret zloglasnog četničkog vojvode Momčila Đujića.

hayat.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 5 / 5. Brojanje glasova: 2

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Supported by TNT Grupacija
Adin
Adinhttps://www.tnt.ba
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

drugi upravo čitaju

MOŽDA VAS ZANIMa