-6.1 C
Sarajevo
Sri, 02, 23

Borba Čarapine i Horvata za europsku titulu

Mostar će u subotu, 16. srpnja biti središte Europe u muaythai sportu jer Klub tajlandskog boxa – Muaythai Ludvig Pavlović po odobrenju Saveza tajlandskog boksa muaythai u BiH je organizator  sportske priredbe u borilačkom muaythai sportu pod nazivom European Muaythai Title Mostar 2022.

Priredbu je licencirala i verificirala WMC World Muaythai Council – Svjetsko Muaythai Vijeće sa sjedištem u Bangkoku na Tajlandu. Ova međunarodna sportska institucija je zajedno sa IFMA organizacijom na Tajlandu, članica Međunarodnog olimpijskog odbora, a muaythai sport je postao zaseban borilački sport na listi olimpijskih sportova od 2021 godine.

Bosna i Hercegovina je zahvaljujući dugogodišnjoj promociji ovog sporta kako na domaćoj tako i na međunarodnoj sceni dobila domaćinstvo borilačke priredbe i meča za profesionalnu titulu u muaythai sportu u kategoriji do 86.17 kg.

U ringu će rukavice ukrstiti Mostarac Marin Čarapina i predstavnik Hrvatske, Osječanin Ivan Horvat. Radi se o dvojici izuzetno uspješnih i renomiranih boraca. Ivan je nekoliko puta bio prvak Hrvatske, a Marin je višestruki prvak Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Oba borca su ostvarivala jako zavidan uspjeh na međunarodnoj sceni te osvajali medalje zlatnog sjaja na međunarodnim nastupima. Svoje znanje oba borca su kovali u Tajlandu kod najvećih majstora ovog sporta, a valja istaći da su obojica instruktori muaythai sporta. Ivan je član dva kluba, osječkog muaythai kluba BAD SHADOVS i muaythai kluba Ludvig Pavlović iz Ljubuškog.

  ADIS AHMETOVIĆ: GRADIMO MOST ZA EUROPSKU BIH, GRAĐANI SE VIŠE NE TREBAJU PLAŠITI!

U športskom dijelu večeri u amaterskom dijelu gledat ćemo mlade reprezentativce Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Crne gore. U večernjem sportskom profesionalnom dijelu priredbe u super fight mečevima gledat ćemo zaista vrhunske borce i odlične borbe. U prvom superfight meču rukavice će ukrstiti četverostruki prvak Bosne i Hercegovine Dušan Kojić iz Banja Luke i aktuelni prvak Bosne i Hercegovine Travničan Ermin Lugan. U glavnom superfight meču u susretu superteškaša snage u ringu će odmjeriti reprezentativac  i prvak Bosne i Hercegovine Danijel Bartulović i reprezentativac i prvak Srbije Nikola Simatić. R.Š.

Tri sata programa

Ova sportska manifestacija dat će poseban povijesni pečat muaythai sporta u Bosni i Hercegovini i gradu Mostaru. Bosna i Hercegovina  i grad Mostar su već drugi put za redom dobili domaćinstvo meča za europsku titulu, a sama činjenica da se  za nju bori reprezentativac Bosne i Hercegovine Mostarac Marin Čarapina govori kolika je važnost ove sportske priče. Cjelokupan program ovog športsko glazbenog projekta zaslužuje epitet spektakla u svakom smislu. Imat će više od tri sata programa nabijenog eksplozijom svjetla, zvuka, glazbe i neizvjesnih borbi u amaterskom i profesionalnom muaythai sportu sa šećerom na kraju kada će uslijediti borba za europsku profesionalnu titulu.

The post Borba Čarapine i Horvata za europsku titulu appeared first on Dnevni.ba.

dnevni.ba

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Supported by TNT Grupacija
Goran
Goran
Goran zna sve o filmovima i novim serijama. Čest je gost kulturnih događanja u našim gradovima. Najviše voli dobre koncerte i muzičke festivale. Prati lokalne vijesti i kulturna dešavanja za portale TNT Grupacije.

drugi upravo čitaju

MOŽDA VAS ZANIMa