-1.1 C
Sarajevo
Ned, 01, 23

BOLESNI UM! SVJEDOK-SARADNIK SRĐAN LALIĆ OTKRIO: MARKO MILJKOVIĆ JE BIO MOZAK JEZIVIH ZLOČINA U RITOPEKU!

Na pitanje sudije da objasni kako je došlo do toga da se za surova ubistva klana obezbijedi kuća u Ritopeku, koja je imala specijalni bunker u kom su brutalno kasapljeni i u mašini za mljevenje mesa ubijani ljudi, Lalić je objasnio da je upravo Miljković sve osmislio.

  • Bio sam zainteresovan za to pa sam razgovarao sa Miljkoviće i Vladom Draganićem (vlasnikom kuće u Ritopeku prim.aut.). Pitao sam i koliko bi koštalo da meni tako nešto napravi u inostranstvu. Prethodno su vršene likvidacije kao likvidacije, ubistva oružjem, kao na šinama. A onda je Miljković to osmislio, bio je mozak te operacije, za sva ta ubistva, od početka do kraja, on je sve osmislio – optužio je Lalić Marka Miljkovića u sudnici i objasnio da je odlučio da postane svjedok saradnik zbog “odnosa dijela kavačkog klana prema ostalim pripadnicima poslije hapšenja”.

Svjedok saradnik, koji je tokom prethodnih ročišta govorio o sedam likvidacija koje su obuhvaćene optužnicom ali i brojnim drugim zločinima koji se vode kao neriješeni, jučer je objasnio da su tijela kasapili, sjekli, a potom mašinu i prostorije prali varikinom i solnom kiselinom jer su se vodili Miljkovićevom logikom da ako “nema tijela, nema djela”.

  • Svako bi se zapitao zašto se to sve radi na taj način, i ja sam. Miljković mi je objasnio da je cijela poenta da se tijelo trajno ukloni, da ga nema, da ne može da se recimo iskopa, i da u toj varijanti, prema njegovoj priči, ne bi mogao ni da se pokrene sudski postupak. Sigurno je bilo mnogo lakših načina da se ubije čovek, al ovo je razlog što je odabran taj – priznao je jučer u najvećoj sudnici Specijalnog suda u Beogradu Srđan Lalić.
  HILJADE LJUDI U KOLONI SJEĆANJA NA ŽRTVU VUKOVARA

Lalić je detaljno govorio i kako su žrtve prvo mučili, a potom im sjekirama odsijecali glavu, ruke i noge, vadili organe i sjekli ostatak tijela, skidali kožu sa glave “da kosa ne bi zaglavljivala mašinu”. Na pitanje da li se lično fotografisao sa nekom od žrtava, on je progovorio i o čuvenoj slici na kojoj je nasmijan sa Belivukom i ubijenim Goranom Veličkovićem.

BOLESNI UM! SVJEDOK-SARADNIK SRĐAN LALIĆ OTKRIO: MARKO MILJKOVIĆ JE BIO MOZAK JEZIVIH ZLOČINA U RITOPEKU!
  • Bio sam na fotografiji koju je fotografisao Miloš Budimir, na njoj su i Belivuk i pokojni Goran Veličković koji je kada smo se slikali, bio još živ. Nisam inicirao tu fotografijju, Budimir je vjerovatno htio da fascinira Miljkovića, koji nije tada bio sa nama, sugerisao nam je, tako je nastala ta fotografija – rekao je Lalić a na pitanje zamjenika tužioca, zbog čega su uopšte pravljene jezive fotografije žrtava iz “klanice” svjedok saradnik je odgovorio:
  • Da se zastraše pripadnici suprotnog, škaljarskog klana. Te fotografije su bile instrument širenja straha, strah je trebalo da bude efekat. Kada je stigla informacija da su škaljari nešto slično uradili, to je bio odgovor, da može i brutalnije. To je bila poenta, zastrašivanje – rekao je on i naveo da su pripadnicima škaljarskog klana fotografije slane putem skaja.

Ukrali od škaljaraca 700.000 eura

Srđan Lalić je otkrio i da su on Bojan Hrvatin i Marko Budimir, po nalogu rođaka Radoja Zvicera, Radoja Živkovića koji je uhapšen u Istanbulu zbog ubistva vođe škaljarskog klana Jovana Vukotića, od škaljaraca uzeli 700.000 eura i tada je taj novac prisvojio Živković. Kako je naveo, taj novac im je uzet poslije otmice Mila Radulovića Kapetana u Crnoj Gori.

  • Za učešće u “ratu” pripadnicima grupe isplaćivane su nagrade, mislim za zasluge u ratu izmedu kavača i škaljara. Ja sam jednom dobio pet, drugi put deset hiljada eura. Nebojši Jankoviću je kavački klan isplatio 100.000 eura za ubistvo u Crnoj Gori, a dobio je i rolex koji je ubijeni Damir Hodžić imao na ruci – otkrio je Lalić i dodao da su krajem 2020. kod Pančevačkog mosta kupili i plac koji je plaćen 100.000 eura.
  TEODORA UBIJENA GREŠKOM? IZREŠETANA U DŽIPU, META BIO NJEN PARTNER KRIMINALAC

hayat.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Supported by TNT Grupacija
Brano
Branohttps://javno.ba
Brano je veliki zaljubljenik u ribolov. Još veći je luđak za sportske vijesti. Voli sve, najviše nogomet. Na njegovom jelovniku su uvijek svježe informacije iz Liga petice, regije i svijeta. Prati sportske vijesti i redovno informira o svim sportskim dešavanjima.

drugi upravo čitaju

MOŽDA VAS ZANIMa