BODYBUILDERICA MILICA UPOSLILA SRBIJANCE DA JOJ PRETUKU ZARUČNIKA NA MALTI: JEDAN UHAPŠEN U HRVATSKOJ

bodybuilderica milica uposlila srbijance da joj pretuku zaručnika na malti: jedan uhapšen u hrvatskoj

Ova priča ima obrata kao neki film iz Hollywooda.

Ide ovako. Hrvatska policija krajem oktobra uhapsila je, prenosi Kurir malteške medije, Vladimira P. (27) na granici Hrvatske sa Srbijom.

Napravljeno je to jer Malta raspisala međunarodnu potjernicu za njim.

Vladimir je ranije, krajem 2022. godine, uhapšen je zbog sumnje kako je na Malti provalio u kuću u kojoj je živjela Milica C. sa svojim zaručnikom, nizozemskim državljaninom (42).

Uz Vladimira tad je uhapšen i Viktor M. iz Srbije.

– Oni su vezali Milicu i njezina partnera. Uz prijetnju oružjem tražili su da im daju novac. Muškarca su uboli nožem u stomak, a jedan od njih mu je gurnuo pištolj u usta i polomio zub – pisali su u startu mediji s Malte.

Međutim, piše Kurir, uskoro je otkriveno kako je bodybuilderica Milica, koja ima srpsko i francusko državljanstvo, zapravo bila ključan kotačić u planu.

– Ona je sarađivala s pljačkašima, ali predstavila se kao žrtva – pišu srpski mediji uz napomenu kako je ukradeno oko 2.300 eura i druge dragocjenosti.

Nakon pljačke su uhapšeni protiv trojca je na Malti podignuta optužnica 25. novembra 2022. godine, pisao je TimesofMalta.

U međuvremenu su pušteni na slobodu uz kauciju, ali Vladimir je uspio napustiti Maltu.

Osim Vladimira, koji je uhićen u Hrvatskoj, iza rešetaka je opet i Viktor. On je na Malti pokušao opljačkati jednu osobu, ali taj muškarac, inicijala P.C mu se suprotstavio i odgrizao mu je nos, pisali su srbijanski mediji.

Malta Today piše kako se očekuje njegovo izručenje iz Hrvatske u Malta.

Srbijanski mediji pišu kako je Milica aktivna na društvenim mrežama nakon puštanja na slobodu.

(A.S./24sata)

The post BODYBUILDERICA MILICA UPOSLILA SRBIJANCE DA JOJ PRETUKU ZARUČNIKA NA MALTI: JEDAN UHAPŠEN U HRVATSKOJ first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

drugi upravo čitaju