Blagajnica KPZ-a Zenica osumnjičena je za pronevjeru više od 660 tisuća KM

Nizom istraga i prikupljenih dokaza utvrđeno je da je SN, rođena 1960. godine, iz Zenice, počinila krivično djelo „Pronevjera u službi“.

Policijski službenici Odsjeka za privredni kriminalitet i korupciju Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojske županije su u proteklom periodu, u suradnji i pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Zeničko-dobojske županije, izvršili kriminalističku akciju u kojoj sudjeluju pripadnici MUP-a Zeničko-dobojske županije. , postupao je po informaciji iz Kazneno-popravnog zavoda zatvorenog tipa Zenica o sumnji na nezakonito raspolaganje novcem Kase uzajamne pomoći Zatvorenog zavoda Zenica.

Provedenim istražnim radnjama i prikupljenim dokazima, utvrđena je osnova sumnje da je SN, rođena 1960. godine iz Zenice, počinila kazneno djelo „Pronevjera u službi“ na način da je kao predsjednik Izvršnog odbora i blagajnik Fonda uzajamnog pomaganja, u razdoblju od 2013. godine do siječnja 2023. godine, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, prisvojila novac koji su joj u radu povjerili korisnici Fonda uzajamnog pomaganja, te je u navedenom razdoblju prisvojila novac u ukupnom iznosu od 660.726,65 KM, a koji iznos predstavlja ukupnu štetu za korisnike Kase uzajamne pomoći, odnosno uposlenike Kazneno-popravnog zavoda zatvorenog tipa Zenica, priopćeno je iz MUP-a ZDŽ.

Dana 01.06.2023. Službenici Odjela za privredni kriminal i korupciju su 2008. godine, u svojstvu osumnjičene, ispitali SN na okolnosti počinjenja kaznenog djela za koje se tereti, a Županijsko tužiteljstvo Zeničko-dobojske županije podnijelo je Izvješće o počinjenom zločinu i otkrivanju počinitelja nad njom.

The post Blagajnica KPZ-a Zenica osumnjičena je za pronevjeru više od 660 tisuća KM appeared first on Dnevni.ba.

dnevni.ba

drugi upravo čitaju