Bivši saradnik Novaka Đokovića otkrio zbog čega se srbijanski teniser boji Nicka Kyrgiosa

Veliko finale Wimbledona ove nedjelje će gotovo sigurno predstavljati još jedan Teniski spektakl.

Glavni akteri ovog susreta biće Novak Đoković i Nick Kyrgios, koji dolaze sa totalno drugačijih “početnih tačaka”. Dok je ovo za Noleta pokušaj da dođe do sedme titule na Wimbledonu, Kyrgiosu je ovo debitantski nastup u finalima na Grand Slamovima.

Ono što je zanimljivo jeste da je Kyrigos do sada u dva susreta protiv Đokovića slavio oba puta i to bez izgubljenog seta protiv Srbijanca.

U razgovoru za medije Craig O'Shannessy, član Novakove ekipe za analizu drugih Tenisera, otkrio šta je problem Novaka u mečevima protiv australskog Tenisera.

Radi se o tome da je Đoković želio predvidjeti na koju će stranu Kyrgios servirati, ali O'Shannessy je i prije pet godina tvrdio da je to nemoguće, a isto tvrdi i danas.

“Proučavao sam Nickov servis uzduž i poprijeko, nema razlike. Ni u čemu. Jednak mu je položaj noge, jednako baca lopticu u zrak. Preklopio sam snimke Nickovog servisa po dijagonali i kroz sredinu i nisam pronašao nikakvu razliku”, rekao je O'Shannessy i dodao:

“Novak je bio uvjeren da mora biti nešto po čemu se može pročitati Nickov servis, ali nismo pronašli doslovno ništa. Bilo da gađa na stranu ili u sredinu, on na jednak način baca lopticu, a budući da se i brzo kreće, servis mu je nečitljiv. Novak se boji tog servisa. Zaista se boji. To je pokazao i time što je Nickov servis nazvao najboljim s kojim se morao suočiti. Drugi Nickov servis još je veće oružje jer on ima samopouzdanja i želi ga mijenjati. On ima igru kojom može zabrinuti Đokovića i otići do kraja”, završio je O'Shannessy.

Tenis/bivsi-saradnik-novaka-dokovica-otkrio-zbog-cega-se-srbijanski-Teniser-boji-nicka-kyrgiosa-774480″>sport1.oslobodjenje.ba

drugi upravo čitaju