Banjalučani pijani upali u policijske prostorije i prijetili policajcima

banjalučani pijani upali u policijske prostorije i prijetili policajcima

Banjalučani A.T. i Z.L. uhićeni su jučer nakon što su, u odvojenim slučajevima, pijani upali u službene prostorije Policijske uprave Banja Luka, odnosno nadležne policijske stanice, i policijskim službenicma upućivali prijetnje i pogrdne riječ.

Prvo je Z.L. oko 15,40 sati nepozvan ušao u prostorije nadležne policijske stanice u vidno alkoholiziranom stanju. On je policijskom službeniku upućivao pogrdne riječi i izraze te je nakon toga uhićen.

„Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, 21.06.2022. godine, lišili su slobode lice Z.L. iz Banja Luke, zbog počinjenog prekršaja ometanje državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica u vršenju javnih funkcija“, kazali su u PU Banja Luka.

Navedeni je odbio da se podvrgne ispitivanju na prisustvo alkohola u organizmu. O događaju je obaviješten dežurni sudac Osnovnog suda Banja Luka, Odjeljenje za prekršaje.

Kasnije tijekom jučerašnjeg dana, točnije oko 22,45, Banjalučanin A.T. je upao u službene prostorije Policijske uprave Banjaluka i policijskim službenicima upućivao prijetnje i pogrdne riječi, te se oglušio o zakonito izdato naređenje da prestane s narušavanjem javnog reda i mira. Policija ga je potom uhitila.

Navedeni je podvrgnut ispitivanju na prisustvo alkohola i tom prilikom je utvrđeno 2,20 g/kg alkohola u organizmu.

„Prilikom lišenja slobode lice A.T. je pružalo aktivni otpor i policijskom službeniku nanijelo tjelesne ozljede i oštetilo službenu uniformu. Ozlijeđenom policijskom službeniku je ukazana liječnička pomoć u Službi hitne medicinske pomoći Banja Luka“, priopćeno je iz Policijske uprave Banja Luka.

A.T. je osumnjičen da je počinio kazneno djelo sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje.

O navedenom je obaviješten dežurni tužitelj Okružnog javnog tužiteljstva Banja Luka, koji se izjasnio da se radi o gore navedenom kaznenom djelu.

Objava Banjalučani pijani upali u policijske prostorije i prijetili policajcima pojavila se prvi puta na Posušje.info.

www.posusje.info

drugi upravo čitaju