Sastojci:
800 g mekog brašna
1 kocka (40 g) svježeg kvasca
150 g rastopljenog margarina
150 g šećera
500 ml mlake vode
4 kašike ulja
4 kašike margarina
Za fil:
500 g mljevenog maka
200 g šećera
400 ml vode
3 kašike ulja
Priprema:
Tijesto: Kvasac razmutite u čaši mlake vode koju ste uzeli od pripremljene količine, dodajte po kašičicu šećera i brašna i ostavite da nadođe. U činiju stavite brašno, istopljen margarin, mlaku vodu, ulje, šećer i sipajte nadošao kvasac. Umijesite tijesto, pokrijte krpom i ostavite da naraste. Podijelite na dva dijela i svaki rastanjite oklagijom na 1 cm debljine.
Fil: U prokuvalu vodu koju ste sklonili sa šporeta dodajte ulje, mak, šećer i izmješajte. Tijesto premažite margarinom, nafilujte i urolajte. Štrudle stavite u podmazan pleh i premažite odozgo uljem. Ostavite 30 minuta, a zatim pecite u zagrijanoj rerni na 200 stepeni oko 40 minuta dok ne dobiju zlatnobraon boju.
BONUS VIDEO:
BAKINA ŠTRUDLA Makovnjača meka kao duša, kad počneš da jedeš ne možeš da staneš Aloonline.ba.