Aston Martin Residences u Miamiju

Prva rezidencija koja nosi brend Aston Martina svečano je otvorila svoja vrata, postavljajući novi standard za područje Majamija. Britanski proizvođač automobila konačno je pozdravio svoje stanovnike u svoj zaobljeni toranj od 66 spratova, koji je rezultat osmogodišnjeg rada i partnerstva s G&G Developments. Toranj ima oblik jedra sa 391 jedinicom, od kojih je 99 posto već prodato prije završetka projekta.

aston martin residences u miamiju

ASTON MARTIN

 

Arhitekta Rodolfo Miani iz Buenos Airesa iz Bodas Mian Angera je bio angažovan da dizajnira ovaj objekat zajedno sa Aston Martinom. Sve do najmanjih detalja, možete primijetiti znake ove prestižne marke automobila, uključujući ručke vrata rađene ručno u Aston Martin stilu, brojeve jedinica i jezičke na vratima od luksuzne kože.

„Od prvog nacrta, ova ideja je evoluirala u nešto veličanstveno“, rekao je jedan od arhitekata. “Rad sa Aston Martin timom i G&G proširio je našu viziju kako bismo stvorili remek-djelo arhitekture koje će doprinijeti estetici grada. Ova kombinacija arhitekture i automobila rezultirala je simfonijskim spojem dizajna i detalja u svakom aspektu zgrade.”

Ukupno, zgrada ima sedam luksuznih penthouse stanova. Jedan od najimpresivnijih je tripleks, nazvan “Unique”, koji je trenutno još uvijek dostupan na tržištu po cijeni od 59 miliona dolara. Ovaj stan prostire se na otprilike 27.000 kvadratnih stopa i dolazi s ekskluzivnim trkačkim automobilom Aston Martin Vulcan, čija je vrijednost 3,2 miliona dolara.

Rezidencija obuhvata 42.275 kvadratnih metara raspoređenih na četiri nivoa. U okviru zgrade se nalazi fitnes centar na dva sprata, umjetnička galerija, dva bioskopa, simulator za golf, spa centar s punim servisom, kozmetički salon, brijačnica, sky bar, salon, beskonačni bazen, spa kade i kabineti.

Ovaj projekat nekretnina privukao je kako entuzijaste automobila, tako i ljubitelje Aston Martina, pri čemu više od polovine kupaca već posjeduje neki od automobila ove ugledne marke.

„Naš pristup dizajnu se fokusira na ljepotu, iskrenost i autentičnost materijala“, izjavio je jedan od predstavnika Aston Martina. “Aston Martin Residences Miami namijenjen je onima koji cijene vrhunski kvalitet i majstorstvo izrade, te vole osjećaj vječne elegancije. U ovoj prvoklasnoj rezidencijalnoj zgradi, enterijeri su praktično sam Aston Martin. Radujemo se što ćemo primiti prve stanare u njihove nove domove, kako bi sami iskusili tu jedinstvenu atmosferu.”

 

aston martin residences u miamiju

ASTON MARTIN

Izvor: Robbreport

Izvor: ( www.dominfo.ba / Javno.ba )

drugi upravo čitaju