Asim Brkan poručuje: “Zavoljeh život ponovo“

Nakon nešto više od devet godina Asim Brkan, interpretator narodne muzike, sa bogatom dugogodišnjom karijerom, predstavlja svoju novu pjesmu „Zavoljeh život ponovo.“

Ovaj renomirani pjevač čiji su hitovi dugo vremena osvajali srca mnogih ljubitelja muzike, ponovno nas je oduševio, onako kako to najbolje radi, pjesmom. Asim otkriva, da je dugo tragao za pjesmom. Želio je nešto nesvakidašnje. Pjesmu koja će dotaknuti dušu, onu u kojoj će se mnogi prepoznati i uživati.

-Ja sam pjevač starog kova, ne podližem trendovima i ne trčim za novcem. Možda sam u životu imao manje, ali sretan sam jer sam sačuvao sebe.
Želio sam pjesmu koja će odisati Bosnom, koja će imati upečetljivu poruku i sretan sam jer sam dobio baš takvu.

Mirko Šenkovski, autor pjesme ponudio mi je nekoliko pjesma, ali kada sam čuo demo snimak pjesme „Zavoljeh život ponovo“ znao sam da je to to!
Još jednu potvrdu, da sam dobro postupio, dobio sam u studiju u toku snimanja sa Adisom Sirbubalom, koji je ujedno radio aranžman, odsvirao dionice harmonike, klavijatura, otpjevao dionice back vokala sa Aidom Mušanović, te produkcirao pjesmu.

Asim Brkan poručuje: “Zavoljeh život ponovo“

On je već nakon nekoliko snimaka, bio oduševljen snimljenim materijalom. Znate, pjesma je teška za otpjevati. Čini se naivno, međutim velikog je opsega, pa sam i ja morao biti baš spreman.

-Imao sam zaista sreću što sam imao tako sjajnu ekipu u kojoj je pored nabrojanih bio i Mujo Behmen, koji je odsvirao gitare i buzuki, te Mahir Sarihodžić koji je radio mix i mastering.

Posebno zadovoljstvo i zahvalnost moram izraziti i prema mojim kolegama muzičarima koji su svojim prisustvom doprinijeli da snimimo divan spot.
Hvala mom Šukiju, Mustafi, Medini, Arelu, Emiru, Asmiru, Edisu. Radujem se da imam jedan kvalitetan projekat koji s ponosom mogu predstaviti – kaže
Asim Brkan koji svojom prepoznatljivom bojom glasa donosi pjesmu koja će vas povesti na putovanje kroz različite emocije i navesti vas na razmišljanja.

Asim Brkan poručuje: “Zavoljeh život ponovo“ Express.

express.ba

drugi upravo čitaju